Dan Sova: Sunt absolut de acord cu suspendarea lui Voicu

Sambata, 20 Martie 2010, ora 21:04
739 citiri
Dan Sova: Sunt absolut de acord cu suspendarea lui Voicu

Senatorul PSD Dan Sova a declarat sambata ca este de acord cu anuntul presedintelui PSD privind suspendarea din partid a senatorului Catalin Voicu si a adaugat ca reactia lui Victor Ponta este fireasca pentru formatia de procuror a liderului social-democrat.

"Sunt absolut de acord, tot ce a aparut in ultimele zile in presa era o presiune nemeritata asupra intregului partidul si decizia asta este binevenita", a spus Sova, la Antena 3.

"Presedintele Ponta a avut o pozitie absolut fireasca pentru formatia domniei sale de jurist, de procuror, anume aceea ca noi, de la Senat, nu trebuie sa fim o pavaza in infaptuirea justitiei, cu atat mai mult cu cat am precizat si in situatii anterioare, senatorii si deputatii nu au niciun fel de imunitate juridica", a adaugat el.

Senatorul PSD a mentionat ca este posibil ca decizia privind suspendarea lui Voicu sa fie discutata luni de Biroul Permanent National al partidului.

Social-democratul s-a aratat ingrijorat de faptul ca "aruncarea in spatiul public" a informatiilor din dosar poate duce la impiedicarea opiniei publice de a aprecia corect cine este vinovat si cine nu. "Este o emotie atat de mare in jurul acestor stenograme, incat e posibil ca simpla aparitie a unui nume pe aceste stenograme sa fie foarte defavorabil acelei persoane", a precizat sova.

Senatorul PSD, membru al Comisiei juridice, a comentat ca, desi spera ca avizul privind arestarea preventiva sa fie dat cat mai repede, este posibil ca sa fie amanat, "din pacate", chiar in saptamana de dinaintea Pastelui.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Toplita, ca a discutat cu presedintele organizatiei PSD Bucuresti ca senatorul Catalin Voicu sa nu mai activeze in partid pe perioada cat acesta este cercetat, spunand in acest caz trebuie aplicat statutul PSD privind suspendarea.

Decizia vine in urma stenogramelor aparute in presa in ultimele doua zile fragmente din stenogramele din dosarul Catalin Voicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dan Sova suspendare Voicu, #Catalin Voicu suspendat PSD , #PSD