Noi stenograme in cazul Voicu: Vanghelie ii cerea ajutorul lui Locic

Vineri, 19 Martie 2010, ora 16:02
5470 citiri
Noi stenograme in cazul Voicu: Vanghelie ii cerea ajutorul lui Locic
Foto: Inpolitics

Noi stenograme au fost publicate in cazul senatorului PSD Catalin Voicu. Una dintre stenograme arata ca Marius Locic sustinea ca Marian Vanghelie i-ar fi cerut sprijinul pentru a obtine o functie.

Stenogramele publicate de Hotnews arata ca politicieni de varf si politisti aveau legaturi cu senatorul Catalin Voicu, cercetat pentru trafic de influenta.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

Iata cateva fragmente din stenogramele discutiilor:

"Locic Marius: Domnu Mihai, domnu Catalin, eu i-am zis lui Marian, lui Vanghelie...ce el, la un moment dat, mi-a zis la un moment dat: "Mariuse", acum vreo doi ani in urma, "nu vrei sa vii langa mine aicea si cu ajutor sa ajung eu presed...." de la atacuri. Acum vreo doi ani in urma si atunci nu, ca l-am refuzat. I-am zis ca nu sunt pregatit. Daca e nevoie si are nevoie de, si aveti nevoie de ....(neinteligibil) ...

Voicu Catalin: Vorbiti cu el treburile, nu ma bag in astfel de...

Locic Marius: Nu, nu, eu vorbesc de politica acum.

Voicu Catalin: Am inteles. Numai cu el vorbiti in politica. Eu nu ma bag in politica. Misiunea mea in partidul asta e alta, asa ca la politica las politicienii sa se ocupe."

Omul de afaceri Locic, cel care, conform stenogramelor, ar fi cerut ajutorul lui Catalin Voicu din cauza unui dosar penal, pare ca ii promite lui Voicu ca o sa dea declaratii care sa il favorizeze.

Voicu despre stenograme: S-au produs decupaje si adaugiri

Voicu Catalin: Deci, domnule Locic nu e bine: veti vedea ca veti fi contactat de un prieten, deci am informatia clara. Nu stiu cine e ala - dar, veti vedea ca va cauta. Si subiectul o sa fie Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, alte persoane...si in final se va ajunge la mine. Hai sa facem pariu!

Locic Marius: O sa va spun. Va dati seama ca...

Interlocutor: Eu am....registreaza-l! ....(neinteligibil) ...Fa-i ceva!

Inregistrez pe telefon. Pornesti fara sa-si dea el seama, pornesti telefonul si se inregistreaza.

Voicu Catalin: (rade)

Locic Marius: Uitati va dau cuvantul meu ca imediat il sun pe domnul Adi.

Voicu Catalin: Nu, si o si dati la Dan Diaconescu caseta.

Locic Marius: Pe cuvantul meu. Va dau cuvantul meu, deci aveti sa stiti...cum dumneavoastra ma ajutati ca, cum sa spun, ca...

Voicu Catalin: Si pe urma, daca aveti dreptul asta iesiti pe post la Dan Diaconescu si spuneti: Domnule, va spun din respect pentru adevar: Hrebenciuic, Vanghelie, Dan Ioan Popescu, Catalin Voicu nu mi-au cerut nici un ban."

Adjunctul sefului Politiei, audiat ca martor in dosarul lui Voicu

O alta inregistrare de convorbire este cea dintre Catalin Voicu si adjunctul sefului Politiei, Mihai Calinescu, la randul sau cercetat si audiat in acest caz.

Stenogramele publicate in exclusivitate joi de Hotnews fac parte din referatul DNA care insoteste cererea de arestare a senatorului PSD, acuzat de trafic de influenta si fals in legatura cu acte de coruptie.

Cererea DNA de arestare a lui Voicu si dosarul acestuia au ajuns la Comisia juridica a Senatului, care urmeaza sa decida marti daca accepta sau nu cererea.

Dialogurile purtate de Catalin Voicu la telefon arata ca acesta avea influenta asupra multor persoane importante, de la politisti si procurori, pana la judecatori sau politicieni.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#stenograme Voicu, #Catalin Voicu, #Vanghelie ajutor Locic, #PSD Catalin Voicu , #PSD