Ponta: PSD va vota pentru trimiterea in judecata a lui Voicu, dar impotriva arestarii

Marti, 09 Martie 2010, ora 21:08
2327 citiri
Ponta: PSD va vota pentru trimiterea in judecata a lui Voicu, dar impotriva arestarii
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca parlamentarii social-democrati se vor pronunta in plen pentru trimiterea in judecata a senatorului Catalin Voicu, insa in cazul arestarii acestuia se vor pronunta impotriva.

Liderul PSD a precizat, intr-o interventie la Antena 3, ca a discutat cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, care ar fi confirmat faptul ca cererea DNA a ajuns la biroul sau, dar a mentionat ca aceasta "nu e insotita de nimic altceva".

Intrebat cum vor vota senatorii PSD, Ponta a raspuns ca "impotriva arestarii, pentru trimiterea in judecata si ajungerea in fata justitiei". "E foarte simplu. Daca m-am exprimat gresit in comunicat - desi l-am vazut de multe ori - imi cer scuze, e doar o problema de interpretare.(...) Daca nu ajunge dosarul in fata unui judecator, nu avem cum sa stim ce este cu adevarat in el si ce decizie se ia", a mai spus Ponta.

El a explicat ca PSD nu va vota pentru arestare, deoarece arestarea preventiva este o masura exceptionala care se ia numai in cazuri exceptionale, conditii care nu s-ar intruni in cazul lui Voicu.

"PSD nu va bloca in niciun fel ajungerea acestor cauze in justitie pentru ca locul lor este sa fie judecate de un judecator, nu de catre DNA, nu de catre media sau de catre Parlament. Pe baza experientei pe care o am, stiu foarte bine ca arestarea preventiva este o masura exceptionala care se ia numai in cazuri exceptionale, prevazute de Codul de Procedura Penala. Poate e ceva la dosar ce noi nu stim, dar nu exista un asemenea caz exceptional. 'Lasarea in libertate prezinta pericol pentru ordinea publica' nu poate fi invocat pentru ca stiu ca dosarul a inceput pe 7 decembrie, daca imi aduc bine aminte", a explicat Ponta.

"Eu nu cred ca pentru Catalin Voicu sau pentru un parlamentar nu trebuie sa respectam ceea ce se respecta pentru orice om in Codul de Procedura Penala. Daca nu exista niciuna din cauzele prevazute foarte clar, exceptionale pentru o masura exceptionala, nu cred ca trebuie sa aplicam un alt Cod, Codul DNA-ului. Eu in acela nu cred si nu am crezut niciodata", a mai explicat liderul PSD.

DNA cere arestarea senatorului Catalin Voicu

De asemenea, el a mai afirmat ca in cazul in care DNA " are probe, poate sa il trimita astazi in judecata pe domnul Catalin Voicu si de luni judecatorii sa inceapa sa judece cauza".

"DNA-ul cred ca vrea sa judecam cauza la televizor si in Parlament, ceea ce e total gresit. Daca au toate probele necesare, astazi trimit toate probele in instanta si eu cred ca mult mai normal decat sa judecam noi la partid, la Parlament sau la televizor este sa judece judecatorii", a mai sustinut presedintele PSD.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei Catalin Predoiu solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Senatul, pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 172 din Regulamentul Senatului Romaniei, incuviintarea arestarii senatorului Catalin Voicu, inculpat in dosarul nr. 310/P/2009, in sarcina caruia au fost retinute urmatoarele infractiuni: trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, informeaza DNA.

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat marti, la Realitatea TV, ca nu se simte vinovat cu nimic, considerand ca motivele pentru care DNA cere arestarea sa sunt altele decat cele prezentate de procurori, precizand ca nu va renunta la imunitatea parlamentara pentru a fi cercetat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#arestare Catalin Voicu, #Ponta vot arestare Voicu, #arestare senator DNA, #senator Catalin Voicu , #PSD