Presa de azi: Senatul, periculos de aproape de Voicu

Vineri, 26 Martie 2010, ora 07:18
3001 citiri
Presa de azi: Senatul, periculos de aproape de Voicu
Foto: Arhiva

O zi din viata lui Catalin Voicu: vizitat de preot, asteptat de procurori, scrie vineri Evenimentul Zilei.

In asteptarea momentului in care va fi prezentat de anchetatori instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic de influenta, senatorul PSD a cerut sa se spovedeasca pe patul de spital.

Nimic si nimeni, nici macar vreun procuror anticoruptie, nu i-a deranjat, joi, linistea senatorului PSD Catalin Voicu, internat la Sectia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Rezerva sa de la etajul 11 a fost pazita in permanenta de doi bodyguarzi personali si de un paznic, angajat al spitalului.

Postati la intrarea in sectie, acestia aveau ca misiune, printre altele, sa inchida usile holului principal dupa fiecare pacient care intra sau iesea.

In asteptarea anchetatorilor, Voicu va fi examinat din nou de medici, in cea de-a treia zi de la internare. Practic, medicii ar urma sa stabileasca daca acesta poate fi externat.

"In momentul de fata, pacientul se afla sub tratament. Totodata, se face monitorizarea parametrilor cardio- vasculari. Cand acestia vor ajunge la normal, va fi externat", a precizat Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al spitalului.

"Afectiunea este reala si este tinuta sub control", a dat asigurari chiar seful Sectiei de Cardiologie a spitalului, medicul Mircea Cinteza, membru PD-L.

Jurnalul National: Audieri in cazul lui Voicu. Scurgeri de informatii "incorecte"

Audiati joi de procurorii anticoruptie, omul de afaceri Costel Casuneanu si generalul SIE in rezerva Adrian Isac au catalogat drept incorecte scurgerile si informatiile din interceptarile in cazul Voicu.

Joi, la iesirea din sediul DNA, Costel Casuneanu a rugat presa sa nu mai "denatureze" informatiile provenite pe surse, precizand ca suma oferita senatorului Catalin Voicu este de 200.000 de euro si nu de 260.000, banii fiind dati parlamentarului cu titlul de imprumut. El a precizat ca "in mod evident" isi doreste banii inapoi.

Catalin Voicu ar fi trebuit sa-i restituie banii la sfarsitul lunii decembrie 2009, dar acest lucru nu s-a mai intamplat pe motiv ca senatorul "a fost saltat de pe strada", a afirmat afaceristul. El a catalogat ca incorecte scurgerile de informatii confidentiale catre presa.

Adevarul: Senatul, periculos de aproape de Voicu

La nivel declarativ, PD-L, PNL si UDMR au sustinut ca vor vota in favoarea arestarii lui Catalin Voicu, dar realitatea a fost alta. Calculele arata ca printre cei 40 de alesi care au votat in favoarea acuzatului se numara reprezentanti ai PDL, PNL si UDMR. In sala erau prezenti doar 32 deparlamentari PSD.

Viceliderul senatorilor PSD, Viorel Arcas, a explicat ca, din totalul de 43 de social-democrati, in plen s-au aflat doar 32. "Este clar ca in spatele celor 40 de voturi inregistrate in plenul Senatului impotriva cererii DNA, sunt colegi de la toate celelalte formatiuni politice. Noi nu am avut forta necesara sa creionam un astfel de rezultat", a sustinut Arcas.

"In plus, nu toti senatorii PSD au votat pentru Voicu, conducerea partidului stabilind ca voturile sa fie dictate de constiinta fiecaruia", a mai spus viceliderul. Din categoria social-democratilor care s-au exprimat public pentru permiterea continuarii actiunilor Justitiei, face parte si Dan Sova, vicepresedintele Comisiei Juridice.

Acesta a votat pentru avizarea arestarii si in cadrul discutiilor din comisie. Potrivit unor surse parlamentare, majoritatea absentilor de la PSD s-au sustras intentionat de la lucrari "sa evite interpretarile", acesta fiind si cazul lui Ion Vasile. Alt social-democrat, Alexandru Mazare, a absentat din cauza ca numele sau apare in dosar.

Romania Libera: Dosarul Voicu. Gafa lui Casuneanu

Dupa ce a refuzat sa dea declaratii in fata procurorilor anticoruptie, omul de afaceri Costel Casuneanu si-a surprins joi avocatul, cand a recunoscut in fata presei ca i-a dat 200.000 de euro senatorului Catalin Voicu.

Zi plina joi la DNA, unde procurorii anti-coruptie au primit inca de dimineata avizul pentru a cere arestarea social-democratului Catalin Voicu (acuzat de trafic de influenta si fals), dupa ce miercuri Senatul a avizat cererea formulata de anchetatori in acest sens. Tot joi, au avut loc si audierile a doua nume grele care apar in interceptarile DNA, este vorba de omul de afaceri bacauan Costel Casuneanu si generalul (r) SIE Adrian Isac.

Prezenta lui Casuneanu a fost si cea mai asteptata, intrucat, pana la acea ora, nu facuse declaratii pe tema acuzatiei care i se aduce, cumparare de influenta pentru rezolvarea favorabila a unui dosar care s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nici joii omul de afaceri bacauan nu a oferit lamuriri in fata procurorilor.

Totusi, surpriza a aparut dupa audieri. Costel Casuneanu a recunoscut in fata ziaristilor ca i-a dat 200.000 euro lui Catalin Voicu, dar nu pentru interventii la ICCJ, ci ca imprumut. "Tre-buia sa mi-i dea in decembrie, dar nu a mai putut intrucat a fost luat de DNA.

Daca nu-i voi recupera, il voi da in judecata", a declarat Casuneanu. Afirmatiile omului de afaceri l-au nemultumit vizibil pe avocatul acestuia, profesorul Gheorghita Mateut, care a incercat din rasputeri sa il determine sa puna punct discutiilor cu presa. Sursele RL sustin ca motivele lui Mateut au legatura cu faptul ca clientul sau nu a facut pana acum nici o declaratie in fata procurorilor anticoruptie. Or, cele spuse ziaristilor i-ar putea afecta lui Casuneanu strategia de aparare. In cazul in care omul de afaceri ar sustine contrariul la audierile viitoare, anchetatorii s-ar putea folosi de cele recunoscute public pentru a pune la indoiala sin-ceritatea lui Costel Casuneanu.

Gandul: Iliescu: Intrarea lui Voicu in politica, o optiune nefericita

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede ca intrarea lui Catalin Voicu a fost o optiune nefericita din partea acestuia. "

Cred ca a fost o optiune nefericita. Si pentru el (Catalin Voicu, n.r.) a fost o optiune nefericita ca a intrat in politica. Nu avea nevoie de asa ceva", a declarat Ion Iliescu, joi, la Pitesti.

Referindu-se la aparitia in presa a stenogramelor care il au in prim-plan pe senatorul PSD Voicu, Iliescu a precizat ca valva care s-a facut in jurul lor dovedeste rea-intentie. "Practica in sine a interceptarii tine de alte naravuri, alte mentalitati, alte vremuri. Ar fi trebuit sa ne debarasam de asa ceva.

Romania Libera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Voicu, #dosar Voicu, #spitalizare Voicu , #senator