Opinii: O zi importanta

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 17:16
2498 citiri
Opinii: O zi importanta

Ziua de 14 decembrie 2009 va ramane data de referinta in istoria tarii. Se incheie azi, probabil, primul episod al unei situatii inedite: Curtea Constitutionala trebuie sa decida cine a castigat alegerile prezidentiale.

Decizia Curtii Constitutionale

In opinia mea argumentatia PSD sufera de o fractura logica incredibila, la asa un nivel: PSD sustine ca s-au fraudat alegerile, nu ca s-au fraudat in defavoarea sa. Toate capetele de acuzare (voturi nule, vot multiplu, declaratiile pe proprie raspundere din diaspora, CNP-uri false), sunt imputabile, in egala masura, ambelor tabere. Recenta renumarare a voturilor nule confirma aceasta apreciere.

Mai mult, diferenta intre voturile "recuperate" la renumarare de cei doi candidati este, in procente, cam aceeasi cu diferenta constatata la rezultatele finale de la turul doi: 0,6%. Matematic, acest fapt demonstreaza ca de fraude, atatea cate au fost, s-au "bucurat" ambii candidati, nu numai unul dintre ei.

Asa ca nu vad ce ar putea decide Curtea Constitutionala, altceva decat validarea alegerii dlui Traian Basescu in functia de presedinte. Solicitarea PSD de a se repeta alegerile, pentru ca au fost fraude, fara sa poata demonstra ca Mircea Geoana a fost dezavantajat, cuplata cu declaratia dlui Ponta referitoare la "mai buna performanta" a aparatului de fraudare a PDL, devine ridicola. In urmatorii zeci de ani se vor produce in continuare fraude, speram in scadere ca impact si volum. Ar trebuie sa ne petrecem toata viata din alegeri in alegeri, repetate tot la cateva luni.

Domnul Geoana nu stie sa piarda

Certitudinea ca va castiga, avand in spate un aparat media imens, cu UDMR si PNL de partea sa, cu proiectul Iohannis care parea sa seduca alegatorii intr-o proportie mare, cu sondaje si exit polluri care-l dadeau castigator, dl Geoana pare sa-si fi pierdut echilibrul.

Ameninta cu CEDO, desi aici nu se judeca rezultate de alegeri, cu Venetia, ca moare cu dreptatea in brate, ca la un eventual tur trei va castiga detasat. Pacat. E tanar, poate candida si data viitoare, are o familie si copii de protejat. Ca-si apara cu dintii functia de sef al PSD, pot sa inteleg. Dar ca accepta sa se prabuseasca in ridicol nu ma asteptam. Pretentiile erau mai mari.

"Pragmatismul" UDMR

La doua luni dupa contributia la demolarea guvernului Boc, maghiarii, iata, se "pupa pe gura" cu acelasi Emil Boc, pe care l-au hulit si criticat ca fiind incompetent, incapabil, ca a dus tara de rapa. Sa-ti schimbi opinia cu 180 de grade in cateva saptamani reprezinta o performanta greu de egalat.

Dar ne-am obisnuit. UDMR sta in fata palatului Victoria si isi ofera "serviciile" cui da mai mult, clamand interesul national de fiecare data.

In concluzie, astazi vom face un pas important in evolutia democratiei si societatii romanesti.

Sa speram ca spre mai binele tarii si nu spre prabusirea ei definitiva.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#CCR voturi contestate, #alegeri prezidentiale contestate, #contestatie alegeri prezidentiale , #alegeri