Ziare.com

Avocatul Poporului: CCR nu trebuie sesizata privind declaratiile de avere

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 17:12

   

Avocatul Poporului: CCR nu trebuie sesizata privind declaratiile de avere
Avocatul Poporului a anuntat Consiliul Superior al Magistraturii ca nu se impune sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate privind legea ANI, dupa ce Consiliul a sesizat institutia impotriva caracterului public al declaratiilor de avere.

"Avocatul Poporului a adus la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii ca nu se impune sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate, deoarece in opinia domniei sale nu este vorba de incalcarea unui text din Constitutia Romaniei, ci de o omisiune legislativa", se arata intr-un comunicat al CSM remis, luni, Ziare.com.

"La data de 17 octombrie 2008, Avocatul Poporului a confirmat Consiliului Superior al Magistraturii primirea solicitarii de sesizare a Curtii Constitutionale vizand unele aspecte de neconstitutionalitate ale dispozitiilor Legii 144/2007 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, cu modificarile si completarile ulterioare, in ce priveste publicitatea declaratiilor de avere si de interese referitoare la mentionarea unor date cu caracter personal in acestea", potrivit aceluiasi comunicat.

CSM a sesizat Avocatul Poporului impotriva caracterului public al declaratiilor de avere, potrivit documentului trimis institutiei pe 3 octombrie, dupa ce sustinuse ca nu este de acord cu publicitatea adreselor magistratilor din aceste declaratii.

CSM a transmis doua adrese catre Avocatul Poporului, prima legata de neconstitutionalitatea intregii Legi ANI, iar in a doua a criticat doar caracterul public al declaratiilor de avere.

Astfel, potrivit sesizarii din 3 octombrie semnate de Lidia Barbulescu, presedintele CSM, Consiliul a trimis Avocatului Poporului un nou document pentru a face precizari si a indrepta o "eroare" care a fost inclusa in prima sesizare.

CSM tine sa precizeze ca, "desi obiectul dezbaterilor purtate in plen a vizat numai situtia publicitatii declaratiilor de avere si de interese, in cuprinsul adresei transmise dumneavoastra s-a facut referire din eroare si la alte dispozitii analizate in considerentele deciziei mentionate, respectiv la corespondenta acestora cu unele prevederi din Legea nr. 144/2007."

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 865 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avocatul Poporului PCR, nu trebue sesizat privind declaratiile de avere !

Daca Ion Iliescu este alergic la tot ce tine de proprietate, cum afirma Ioana Ene, micuta Lidia Barbulescu, pupila presedintelui de onoare nici nu vrea sa auda de asa ceva !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor