Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Asociatia Magistratilor acuza Curtea Constitutionala ca si-a incalcat atributiile

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 21:29
1967 citiri

Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de Mona Pivniceru (foto), considera ca, prin deciziile privind incompatibilitatea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Curtea Constitutionala si-a incalcat competentele, "aducand o atingere grava suprematiei Constitutiei" si "subminand principiul separatiei puterilor in stat".

"Curtea nu a examinat niciun moment constitutionalitatea celor doua hotarari ale Senatului, ci doar legalitatea unor candidaturi individuale, pronuntandu-se in locul instantei apartinand puterii judecatoresti si extinzandu-si competenta in afara legii", se arata intr-un comunicat remis de AMR catre Ziare.com.

CCR: Senatul trebuie sa revalideze membrii CSM necontestati

Patru membri CSM, invalidati de Curtea Constitutionala - Ce urmeaza?

De asemenea, Asociatia Magistratilor din Romania considera ca, "substituindu-se instantei de drept comun, Curtea Constitutionala a abandonat si principii elementare de drept, consacrate de Constitutie si de reglementarile internationale, ca dreptul la aparare si contradictorialitatea procesului, iar acest fapt este cu atat mai grav cu cat CCR se antepronunta, in cuprinsul deciziilor sale, cu privire la fondul unor litigii aflate in acest moment pe rolul instantelor de drept comun".

AMR contesta si deciziile prin care Curtea Constitutionala obliga Senatul sa reia procedurile de validare a membrilor CSM si sa incalce, la randul sau, prevederile legii, validand individual membrii Consiliului Superior al Magistraturii, si nu lista cuprinzand magistratii alesi ca membri.

"In consecinta, Asociatia Magistratilor din Romania considera ca, judecand persoane fizice sub aspectul legalitatii candidaturii, deciziile pronuntate de CCR sunt in afara competentelor acesteia si nu produc efecte juridice obligatorii, avand caracterul unor hotarari civile, care, urmand regulile constitutionale, trebuie pronuntate de puterea judecatoreasca", se arata in comunicatul citat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Asociatia Magistratilor decizii CSM, #Curtea Constitutionala decizii CSM , #decizii
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Ce tupeu are rusoaica asta agramata!!!