CCR motiveaza decizia privind Legea insolventei. Actul merge la promulgare

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 19:39
2257 citiri
CCR motiveaza decizia privind Legea insolventei. Actul merge la promulgare
Foto: Ziare.com

Curtea Constitutionala a motivat decizia din 21 mai prin care a constatat ca este constitutionala Legea insolventei. Actul normativ va fi trimis presedintelui pentru promulgare si publicat in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a decis, in 21 mai, ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

Ponta cere CCR sa ii trimita lui Basescu decizia legata de Legea Insolventei (Video)

In sesizarea PNL, care a vizat 15 articole, se arata ca legea incalca liberul acces la justitie si proprietatea, introduce o discriminare si poate afecta industria.

In final, decizia prin care s-a constatat constitutionalitatea a vizat atat cele 15 articole, cat si legea in ansamblul sau.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sa ii trimita presedintelui Basescu decizia privind Legea insolventei, declarata constitutionala, pentru ca actul sa poata fi promulgat.

Ponta arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri. Augustin Zegrean a raspuns atunci ca CCR poate redacta motivarea deciziei pana la 20 iunie, respectiv in cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.

Presedintele Curtii Constitutionale arata in raspunsul la scrisoare premierului Victor Ponta ca in sedinta din 21 mai, plenul CCR, cu unanimitate de voturi, a respins ca neintemeiata obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca mai multe prevederi din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si ale legii, in ansamblul sau, sunt constitutionale, in raport de criticile formulate.

Zegrean preciza ca, dupa redactare, decizia va fi comunicata presedintelui Romaniei si va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Potrivit Constitutiei, din momentul in care primeste legea pentru promulgare, seful statului are la dispozitie 20 de zile pentru a lua o decizie.

Acesta o poate promulga, poate cere Parlamentului reexaminarea actului normativ sau poate ataca, la randul sau, actul normativ la Curtea Constitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CCR Legea Insolventei motivare, #CCR Insolventa motivare Monitorul, #CCR motivare publicata lege insolventa , #decizii