Ziare.com

Ce posteaza pe Facebook un judecator la Curtea Constitutionala

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 22:04

   

Ce posteaza pe Facebook un judecator la Curtea Constitutionala
Iulia Motoc este cel mai tanar judecator la Curtea Constitutionala, are o experienta demna de toata lauda si o activitate profesionala de invidiat, are si blog si este foarte activa pe Facebook pe contul pe care l-a deschis din 25 februarie 2009.

Facebook este un spatiu deschis, un loc in care oamenii vorbesc si schimba idei, chiar daca nu se cunosc. Nimic grav, deci, daca un judecator la Curtea Constitutionala are un cont pe Facebook.Binefacerile sistemelor de comunicare de azi ne permit sa stim ce face un judecator al Curtii Constitutionale din Romania, stabilit cu domiciliul la Bruxelles. Cel putin asa consemneaza Iulia Motoc pe contul sau de Facebook.

Fotografiile postate de cel mai tanar judecator al CCR, unul din cei noua judecatori supremi din Romania, ne-o arata pe Iulia Motoc, in diferite ipostaze. Toate agreabile.

Facebook permite ceea ce nu se poate in mod concret nici in vis. O tacla cu un judecator al CCR. Iulia Motoc are gusturi rafinate in ceea ce priveste muzica, artele si filmele, ne face recomandari si comentarii, care te pun pe ganduri.

Intelegem din contul Iuliei Motoc, judecator la CCR, ca este in foarte bune relatii de amicitie cu sotia ministrului pentru fonduri europene, Leonard Orban, alaturi de care sta la masa undeva in Bruxelles, "in drum spre Consiliul European".

Intelegem din CV-ul detaliat al Iuliei Motoc, asa cum este el public pe site-ul CCR, ca aceasta are in prezent doua functii in organisme internationale si europene. Iulia Motoc este arbitru si conciliator ICSID, din 2008 si membru in Comitetul pentru Drepturile Omului din 2006.

ICSID este o institutie autonoma pentru reglemetarea diferendelor pe investitii intre state. Scopul ICSID este de a oferi facilitati pentru concilierea si arbitrajul litigiilor de investitii internationale.In ceea ce priveste Comitetul pentru Drepturile Omului, organismul are sediul la Bruxelles, ceea ce in parte ar putea explica domiciliul judecatorului roman la CCR, in capitala Belgiei, dar lucrarile acestui organism sunt semestriale, nu zilnice, asa cum sunt lucratile la CCR, unde prezenta este, cel putin teoretic, obligatorie. Presupunem ca fiind o institutie bugetara are si o condica de prezenta.Pentru cineva care face partea din lista de prieteni pe Facebook a Iuliei Motoc, o sa fie mult mai usor sa descifreze deciziile Curtii Constitutionale. Iulia Motoc face comentarii simple si clare, din care cei interesati pot afla cum merg treburile tarii.

Dupa ce a anuntat pe contul de Facebook faptul ca a doua zi urmeaza sa fie publicata motivarea deciziei de neconstitutionalitate in cazul eutanasierii cainilor fara stapan, dupa ce Curtea Constitutionala a separat apele in ceea ce priveste comasarea alegerilor, Iulia Motoc explica, duminica, 29 ianuarie, intr-o postare pe Facebook:

"Motivatia CCR cu privire la admiterea sesizarii referitoare la comasarea alegerilor va fi discutata marti. Amanarile adoptarii unei decizii la Curte nu inseamna indecizie sau lasitate ci se fac la cererea unuia dintre judecatori cu aprobarea presedintelui sau a trei judecatori. Nu pot fi refuzate decat daca se ajunge la un abuz de drept. Deciziile de o asemenea complexitate se adopta in general in toate statele cu democratii avansate intr-un interval rezonabil. Altfel ar inseamna ca nu se studiaza si dezbate, ci doar decide."Tot duminica 29 ianuarie, Iulia Motoc posta un link care ducea catre un articol aparut in Bloomberg, intitulat: "Curtea Constitutionala este impotriva alegerilor locale si generale in aceeasi zi".Tot de pe Facebook am mai aflat ca Iulia Motoc sustine campaniile pentru donarea de sange si ca fiul sau, Luca, se afla impreuna cu ea la Buxelles.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4544 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cand vorbesti

despre o persoana avand o functie foarte importanta in Statul roman trebuie sa te referi in primul rand la performantele profesionale. Am urmarit luarile de pozitie in cateva "opinii separate" de la CCR si eu o admir pentru impartialitate. In rest e "can can"!P.S. Nu stiu cine a propus-o dar a propus-o bine.

 

Articolul mi s-a parut alunecos si ambiguu,...

... in sensul ca nu m-am prins pana la sfarsit daca autoarea lui este pro sau contra faptului ca un judecator la Curtea Constitutionala are cont pe Facebook.
Avand in vedere ca presedinti de tara, personalitati inalte din politica si din administratiile internationale au cont pe Facebook, TRANSPARENTA devenind astazi garantia bunei functionari a statului de drept, nu vad sensul acestui articol.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor