Edu Cer: Fratia rechinilor a invins din nou, cu ajutorul Curtii Constitutionale

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 21:20
2919 citiri
Edu Cer: Fratia rechinilor a invins din nou, cu ajutorul Curtii Constitutionale

Asociatia pentru educatie si cercetare Edu Cer acuza magistratii Curtii Constitutionale ca ar fi blocat activitatea ANI din interes propriu, in conditiile in care o parte dintre ei au averi care nu si-ar dori sa fie publice.

Edu Cer semnaleaza faptul ca o unii dintre judecatorii CCR sunt si profesori universitari, iar in declaratiile lor de avere apar valori impresionante pentru omul de rand.

"Fratia rechinilor a invins din nou. De data aceasta cu ajutorul fratilor rechini de la Curtea Constitutionala. Declaratiile de avere reprezentau ferestre de vulnerabilitate, prin care contribuabilii de rand puteau arunca o privire in curtea rechinilor. Sa vada unde se duc banii bugetului adunati din taxe si impozite. Asa ceva nu trebuia sa mai continuie. S-a apelat la 'fratii rechini' de la CCR, iar acestia s-au executat prompt. Nu de altceva dar erau in joc si propriile lor situatii materiale, super fortificate. Bugetul de stat reprezinta o mina de aur pentru rechinii tarii, cum sa fie lasat nemuls?", acuza Edu Cer intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

ANI nu mai poate verifica averile demnitarilor

Presa scrie ca 7 dintre cei 9 judecatori ai CCR urmau sa fie verificati de ANI, in urma unor sesizari privind neconcordante in propriile declaratii de avere.

Sapte din cei noua judecatori ai CCR, verificati de ANI de trei saptamani

Judecatorul CCR Ion Predescu ar avea zece conturi bancare nedeclarate

Edu Cer prezinta cateva exemple de membri ai Curtii care, in opinia asociatiei, explica decizia judecatorilor de la CCR de declarare ca neconstitutionale a doua capitole intregi din Legea care sata la baza functionarii Agentiei Nationale de Integritate.

1. Ioan Vida, 5 locuinte, 6 terenuri. Venit net lunar obtinut de la stat 27.307 Ron, adica 6.660 Euro net/luna, obtinut din salariul de la Curtea Constitutionala si de multiple cumuluri ca profesor universitar la SNSPA, Universitatea din Timisoara,"etc" dupa cum declara.

2. Ion Predescu, completeaza ilegal declaratia de avere, sustine Edu Cer, in conditiile in care la venituri scrie "Salariu de la Curtea Contitutionala".

3. Aspazia Cojocaru, venit mediu net lunar: 18 783 Ron, adica 4.581 Euro/luna, de la CCR, plus pensia de la stat, Universitatea Valahia din Tirgoviste si Universitatea Cantemir.

4. Tudorel Toader: 7 terenuri, 6 locuinte. Venit net lunar 22 130 Ron, adica 5.397 Euro/luna obtinut din cumul de la CCR si Universitatea Cuza din Iasi.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Curtea Constitutionala avere, #agentia integritate CCR, #lege ANI neconstitutionala , #decizii