Guvernul asteapta motivarea CCR

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 16:52
1212 citiri
Guvernul asteapta motivarea CCR

Inainte de a formula un punct de vedere oficial, Guvernul asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale, in privinta verdictului de neconstitutionalitate, dat in cazul Legii CNSAS, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, citata de NewsIn.

Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat joi neconstitutionala Legea nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste, dupa ce a fost sesizata cu aceasta exceptie, in cazul fostului lider PC, Dan Voiculescu. CCR a declarat neconstitutionale si articolele II si V din ordonanta de urgenta a Guvernului, ale caror prevederi se refera la reglementarea functionarii CNSAS.

Articolul II se refera la obligatia autoritatilor la care se depuneau declaratiile, conform Legii 187/1999, de a trimite la CNSAS, lista persoanelor care intra sub incidenta legii CNSAS, insotite de plicurile inchise care contin declaratiile pe propria raspundere. Articolul se refera la metodologia practica, in sensul in care se specifica ca lista trebuie sa cuprinda numele si prenumele persoanei, numele si prenumele parintilor, locul de munca si functia pe care o ocupa, domiciliul din actul de identitate.

in articolul V al ordonantei de urgenta a Guvernului nr.16/2006 se stipuleaza ca, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a OUG, se modifica hotararea Parlamentului pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ca politie politica din 2000.

Cele doua articole se refera la metodologia dupa care se desfasoara activitatea CNSAS, ceea ce, coroborat cu declararea neconstitutionalitatii asupra intregii Legi 187/1999, practic are efect de desfiintarea a Consiliului, subliniaza NewsIn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#guvern, #CCR, #CNSAS , #decizii