Judecatoarea Elena Turcu poate parasi localitatea

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 15:28
2307 citiri
Judecatoarea Elena Turcu poate parasi localitatea
Foto: Curentul

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, sa ii admita cererea Elenei Turcu de a revoca interdictia data de procurori de a parasi localitatea Targoviste, insa hotararea nu este definitiva.

Ordonanta prin care s-a impus interdictia a fost data pe 16 decembrie de procurori.

In august, Pachetul General a inceput urmarirea penala pe numele Elenei Turcu, in dosarul in care este cercetata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului.

Procurorii Parchetului General au decis infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale (NUP) primita de Elena Turcu, de la Tribunalul Dambovita, dupa ce s-a constatat ca procurorul de caz nu a folosit toate probele existente la dosar.

Procurorul sef al sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, a infirmat, pe 7 ianuarie, solutia de neincepere a urmaririi penale.

Printre motivele de redeschidere a dosarului s-a aflat si faptul ca procurorul de caz nu s-a pronuntat si in privinta acuzatiei de parasire a locului accidentului. Totodata, in motivarea solutiei de redeschidere a dosarului, seful Sectiei a II-a de urmarire penala din cadrul Parchetului General, procurorul Marius Iacob, si-a insusit concluziile avocatei celor trei politisti, Mariana Stefan, care a aratat ca probele de sange ridicate de la judecatoare ar fi fost luate in mod legal.

Procurorul Iacob a aratat ca NUP-ul dat initial in cazul Turcu a fost infirmat, deoarece anchetatorul care s-a ocupat de caz nu ar fi folosit toate probele existente la dosar. "Solutia initiala a fost nelegala, pentru ca nu s-au folosit toate probele. Judecatoarei i s-a descoperit o concentratie de alcool in sange de 1 la mie, dar procurorul de caz nu a verificat la Institutul National de Medicina Legala posibilitatea vicierii rezultatului, in cazul in care s-a folosit o trusa mai veche de recoltare a probelor", a declarat, pentru NewsIn, in data de 7 ianuarie, procurorul Marius Iacob.

CSM a revocat avizul de decizia de pensionare a Elenei Turcu, intrucat Casa de Pensii Dambovita si-a anulat solicitarea de pensionare, pe motiv ca judecatoarea nu indeplineste conditiile de pensionare in baza legii 303/2004. CSM daduse, initial, aviz pozitiv cererii de pensionare.

Presedintele Traian Basescu a refuzat, la inceputul anului, sa semneze decretul de pensionare a judecatoarei Elena Turcu.

Trei politisti au anchetat-o, in anul 2007, pe Elena Turcu, pe motiv ca aceasta ar fi fost surprinsa sub influenta bauturilor alcoolice dupa ce a produs un accident rutier. Cei trei au fost dati in judecata de aceasta pe motiv de retinere abuziva, cercetare abuziva si abuz in serviciu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Turcu paraseste localitatatea, #decizie CCR parasi localitatea , #decizii