Opinii: Sa ne bucuram?

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 16:24
1264 citiri
Opinii: Sa ne bucuram?

Necunoscute sunt caile Domnului si imprevizibile reactiile muritorilor de rand. Legea Educatiei, atat de disputata si dorita de catre UDMR, Cuiul lui Pepelea al Guvernarii actuale, a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.

Prevedeam acest verdict si era logic sa se intample asa. Daca Parlamentul Romaniei poate gresi de doua ori intr-o luna, Curtea Constitutionala, avand in vedere faptul ca trebuie sa reprezinte sabia dreptatii, nu poate sa se dezica (de prea multe ori) de o alta solutie data pe aceeasi cauza, acum un an.

Si asa s-a facut de bacanie cand au acordat magistratilor dreptul la pensii speciale, iar altor categorii nu. Asa ca acum nu putea risca sa mai dea o decizie prin care sa isi dea cu stangul in dreptul.

Deci teoretic, Marko a pierdut. Deci teoretic, se inclina balanta voturilor in Parlament, deci teoretic, legea invatamantului in varianta UDMR cade. Inseamna asta ca pica guvernul multi-Boc? Pai stai sa le luam pe rand.

1. Legea merge in Parlament. Ce inseamna asta? Ca va fi discutata si votata in Parlament. Cine are majoritatea actuala in Parlament? Pai PD-L UNPR si UDMR. Si atunci care e disperarea UDMR? Voia Marko Bela legea votata asa urgent? De ce? Ii e frica de cutremur in noiembrie? Intrebarea de baza este de ce se grabeste Marko Bela?

2. Trece UDMR-ul in Opozitie? M-as mira. Pentru ca pentru el, ori cu PD-L si UNPR, ori cu PSD si PNL, tot isi va vedea legea votata.

3. Cade Guvernul Boc? Si? Orice coalitie se va face, nu se va putea face fara UDMR si ca atare, fara Legea Educatiei. Deci Marko Bela va castiga pentru ca legea va fi conditia intrarii la guvernare.

4. Ce se intampla daca legea era acceptata de Curtea Constitutionala? Pai exista riscul ca actualul guvern sa cada la o motiune mai devreme sau mai tarziu, si atunci cadea si legea educatiei adoptata prin asumare. Deci Marko Bela pierdea.

In concluzie:

1. Marko Bela nu mai poate pierde;

2. Guvernul cade cand vrea Zeus;

3. Legea educatiei va fi adoptata in Parlament indiferent cu ce coalitie;

4. De ce ne bucuram? De pomana. Nu se schimba nimic in ceea ce priveste Legea Educatiei.

5. Cine crede ca decizia Curtii Constitutionale e defavorabila guvernului, dar mai ales UDMR, se inseala.

Boldog eletet, adica, cum se spune pe romana, Sa traiti bine!

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#CCR legea educatiei, #CCR neconstitutionalitate Educatie, #Lege Educatie UDMR , #decizii