Presa externa: CCR prelungeste criza politica din Romania

Joi, 02 August 2012, ora 19:47
4210 citiri
Presa externa: CCR prelungeste criza politica din Romania
Foto: Arhiva

Amanarea de catre Curtea Constitutionala a hotararii pe tema referendumului pentru 12 septembrie este comentata de presa straina, care apreciaza ca astfel se prelungeste criza politica din Romania, ce marcheaza tara de mai bine de o luna.

Pentru inca 40 de zile, Crin Antonescu ramane presedinte interimar la Cotroceni, noteaza AFP, iar stirea este preluata si de Le Figaro, Le Parisien, Nouvel Observateur ori portalul belgian 7 sur 7.

Pe de alta parte, bulgarii de la Novinite mentioneaza ca amanarea unei decizii CCR in privinta validarii ori invalidarii referendumului prelungeste criza politica din Romania.

Subiectul este reluat si de EU Observer. Jurnalistii noteaza ca "referendumul a fost orchestrat de inamicul politic al lui Traian Basescu, premierul Victor Ponta, care acuza ca presedintele a abuzat de prerogativele sale instaland aliati personali in institutiile publice, inclusiv in CCR".

Totodata, Reuters informeaza, pe scurt, despre amanarea deciziei CCR, prezentand si declaratia judecatoarei Aspazia Cojocaru, de la CCR, care a spus ca, in opinia sa, referendumul trebuia amanat.

Stirea ca situtia politica din Romania este incerta cel putin inca 40 de zile a ajuns si peste ocean. Chicago Tribune mentioneaza, intr-un scurt material, ca magistratii de la CCR nu au dat un verdict referitor la referendumul pentru suspendatea presedintelui Romaniei.

Referendum 2012: CCR decide pe 12 septembrie - Antonescu ramane interimar

Curtea Constitutionala a amanat luarea unei decizii in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui pana pe 12 septembrie, urmand ca listele electorale judetene sa fie reverificate.

Pana atunci, Crin Antonescu ramane presedinte interimar.

Conform comunicatului CCR, toate sesizarile depuse de USL, presedintii camerelor si ceilalti cetateni au fost respinse, dar magistratii nu s-au putut pronunta asupra primului punct discutat, si anume "confirmarea rezultatelor referendumului" pentru ca li s-au oferit informatii contradictorii din partea institutiilor statului in ceea ce priveste numarul de alegatori din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactii amanare CCR referendum, #presa straina CCR referendum, #CCR decizie referendum Basescu , #decizii