Ziare.com

Sesizarea PDL privind modificarile la statutul cadrelor militare, pe masa CCR

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 07:54

   

Sesizarea PDL privind modificarile la statutul cadrelor militare, pe masa CCR
Curtea Constitutionala a Romaniei discuta, miercuri, sesizarea facuta de senatorii PDL in ceea ce priveste Legea pentru modificarea si completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Acestia reclama depasirea cadrului cererii de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu.

"Motivul de neconstitutionalitate se refera la faptul ca legea adoptata depaseste cadrul cererii de reexaminare formulata de Presedintele Romaniei si dezbatuta in cele doua Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconforma prevederilor art. 77 alin. (2) din Constitutie si cu toata jurisprudenta Curtii Constitutionale", transmitea liderul grupului senatorilor PDL Cristian Radulescu.

PDL ataca la CCR statutul cadrelor militare

Senatorii PDL considera ca "parlamentarii Puterii au adoptat un alineat 22 la art.86 din legea criticata de neconstitutionalitate, la dezbaterea cererii de reexaminare a Presedintelui Romaniei, al carui continut nu are nicio legatura cu continutul cererii de reexaminare in cauza.

Continutul cererii de reexaminare se refera la aprobarea anuala a conducatorului institutiei pentru mentinerea in activitate a generalilor si a amiralilor, dupa implinirea varstei standard de pensionare, pana la varsta de 60 de ani si la trecerea in rezerva a cadrelor militare care nu pot promova baremurile de pregatire fizica, in timp ce textul adaugat la Legea rezultata dupa reexaminare se refera la ministerele carora li se aplica dispozitiile din art.86 alin.(2) care, la randul sau, priveste conditiile in care coloneii si comandorii pot fi mentinuti peste limita varstei de grad prevazuta la art.92 din Legea nr.80/1995", se precizeaza in documentul citat.

Aceasta sesizare a fost inaintata Curtii Constitutionale dupa ce a fost semnata de senatorii membrii ai grupului parlamentar al PDL, dar si de senatorul Tudor Barbu, vicepresedintele Grupului PPDD.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 796 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CCR va da aviz negativ lui Bleaga !

Pariez oricat ca CCR nu va da aviz favorabil PDL : orice incercare facuta pana acum de Bleaga si damele sale a esuat lamentabil : nepriceperea, incompetenta si lipsa de credibilitate a aripii vamesului duc mereu catre esecuri rusinoase...asta miroase a ruptura iminenta a partidului, necesara dealtfel...nu poti sta tu, Elena Udrea alaturi de o gasca de infractori si de niste dame de toata jena !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor