Ziare.com

USL ataca la CCR Legea arhivelor nationale si inghetarea pensiilor si salariilor

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 14:29

   

USL ataca la CCR Legea arhivelor nationale si inghetarea pensiilor si salariilor
Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a anuntat joi ca parlamentarii PSD si PNL vor ataca la CCR Legea arhivelor nationale si Ordonanta care stipuleaza inghetarea pensilor si salariilor, ambele acte normative adoptate recent in Parlament.

Senatorul PSD a afirmat ca prin noua Lege a arhivelor nationale vor fi pusi in imposibilitatea de a avea acces la documente personale cetatenii care doresc sa faca anumite revendicari de proprietati in instanta, intrucat aceste documente vor fi predate cultelor. De asemenea, Olguta Vasilescu a anuntat ca PNL lucreaza la contestatia adresata CCR impotriva Ordonantei de Urgenta care priveste inghetarea pensiilor si salariilor.

Totodata, senatorul PSD a criticat ordonanta de urgenta care reglementeaza situatia Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si determina o serie de restructurari.

"Sunt 3500 de statii de pompare (de apa - n.red.) in functiune, nu mai exista nici macar personal sa le pazeasca, daca in toata tara vor ramane doar 1500 de persoane si intelegem ca prin aceasta ordonanta se da practic liber la furat. (...) Nu stim cine isi asuma acest lucru, probabil ca va trebui sa si-l asume Valeriu Tabara, care este ministru al Agriculturii acum. Din fericire exista o lege a responsabilitatii ministeriale si in baza acestei legi va trebui sa raspunda", a mai precizat Vasilescu.

Camera Deputatilor a adoptat o lege prin care salariile din sectorul public si pensiile au fost inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011, prevederile fiind continute in amendamentele depuse la o OUG emisa initial pentru luarea unor masuri de reducere a arieratelor.

In cadrul comisiei de buget-finante a fost adaugat un articol II, nou fata de forma initiala a ordonantei, ce cuprinde doua sectiuni, una referitoare la salarizarea personalului din sectorul bugetar in anul 2012 si alta privind masuri in domeniul asigurarilor si asistentei sociale. In cadrul acestui articol II, exista un articol 2 care prevede expres ca salariile de baza, soldele si indemnizatiile de incadrare ale bugetarilor vor ramane in anul 2012 la nivelul din decembrie 2011, o prevedere similara existand si pentru sporuri si compensatii.

La articolul 5 se prevede ca "valoarea de referinta se mentine si in anul 2012 la 600 de lei", neaplicandu-se astfel valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare a bugetarilor pentru 2012 asa cum sunt ele prevazute in Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

In plus, articolul 10 prevede ca "in anul 2012, nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva." La articolul 17, este prorogata prevederea din Legea pensiilor referitoare la indexarea anuala a pensiilor cu rata inflatiei pana la data de 1 ianuarie 2013.

Camera Deputatilor este forul decizional pe aceasta lege.

Odata cu dezbaterile generale, opozitia a reclamat nelegalitatea si neconstitutionalitatea parcursului legislativ al proiectului de lege anuntand ca USL va depune o contestatie in acest sens la Curtea Constitutionala. Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu a reprosat puterii ca incearca sa plafoneze salariile bugetarilor si pensiilor in mod netransparent, in contradictie flagranta cu declaratiile publice ale unor demnitari care sustin ca acestea ar putea creste incepand cu aprilie 2012.

"Nu-i mai lasati pe reprezentantii dumneavoastra, stimati membri ai grupului majoritar, sa va mai minta pe dumneavostra si pe cetateni ca dumnealor, prin amendamentele facute, doresc sa nu se modifice pensiile si salariile si ca atare romanii sa traiasca tot mai prost", a declarat Nicolaescu.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 146 de voturi pentru, 104 contra si patru abtineri.

Sursa: rNews

Articol citit de 1606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce sa faca si ei.."saracii"...

Cand toata Europa (de fapt intreaga Planeta) se zbate pt a aplana cat se mai poate criza mondiala, cand toate guvernele nu mai stiu cum si pe unde sa stranga cureaua...
...apar USLamistii sa reclame la CCR ca de ce nu cresc pensiile si salariile !?

Se pare ca USlamul s-a desprins complet de realitate si traieste intr-o lume utopica, virtuala, in care Iliciu, Bombo, Tonta si Porumbacu se viseaza impartind gratuit borcane cu miere si bidoane cu lapte...pt toata lumea :)))

Vai de voi USlamistilor!

 

Cred ca USL ar trebui sa se hotarasca.

Fie raman in Parlament, si atunci sunt de acord cu legile adoptate de Parlament, admitand ca majoritatea decide, conform principiului de baza al democratiei, fie se retrag din Parlament si se cantoneaza la Antena 3, de unde critica tot ce poate fi criticat si contesta tot ce poate fi contestat. Dar pe banii lui Voiculescu, nu ai nostri.

 

grijile USL

...mie cel mai mult im place chestia cu datul drumu' la furat. Trebuie sa recunoastem ca d-na Vasilescu are un simt foarte acut al ridicolului...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor