Zaharescu, despre urgenta CCR: Guvernul poate simti nevoia sa modifice orice crede

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 17:16
3023 citiri
Zaharescu, despre urgenta CCR: Guvernul poate simti nevoia sa modifice orice crede
Foto: gov.ro

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a explicat caracterul de urgenta al ordonantei prin care a fost modificata, miercuri, Legea Curtii Constitutionale, afirmand ca Executivul "poate simti nevoia sa modifice urgent, in orice clipa, orice crede necesar la acel moment".

Intrebat cum este motivat caracterul de urgenta al ordonantei prin care Guvernul a modificat, miercuri, Legea Curtii Constitutionale, purtatorul de cuvant al Executivului a afirmat la inceput ca Guvernul are abilitarea de a emite in vacanta parlamentara ordonante de urgenta (abilitarea fiind insa doar pentru ordonante simple si numai in anumite domenii - n.red.), dupa care a explicat ca astfel se revine la situatia de dinainte de anul 2010, cand CCR avea doar anumite atributii, informeaza Mediafax.

E oficial: Guvernul a luat dreptul CCR de a aviza hotararile Parlamentului!

Insa, la insistentele jurnalistilor de a explica motivul pentru care Guvernul a simtit brusc nevoia, dupa doi ani, sa modifice in regim de urgenta Legea Curtii Constitutionale, Zaharescu a raspuns: "Guvernul poate sa simta nevoia sa modifice urgent, in orice clipa, orice crede la momentul ala necesar. Probabil ca in acest moment, cand s-a produs ordonanta de urgenta, exact acum trebuia sa vina".

Asa cum se zvonise inca de marti, Guvernul Ponta a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care a modificat legea de functionare a Curtii Constitutionale, eliminand dreptul acesteia de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului. Era pasul absolut necesar pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Ordonanta a fost aprobata la scurt timp de la inceputul sedintei de guvern, desi nu se afla pe agenda de miercuri a Executivului, si a fost publicata imediat in Monitorul Oficial.

Prin urmare, daca parlamentarii vor vota vineri pentru suspendarea presedintelui, asa cum este preconizat, PDL nu va mai putea ataca hotararea Parlamentului la Curtea Constitutionala, pentru ca acesteia i s-a retezat dreptul de a se pronunta in asemenea cazuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ordonanta guvern CCR, #drepturi CCR suspendate Guvern, #CCR hotarari Parlament , #decizii