Aspazia Cojocaru (CCR), pazita non-stop dupa ce a fost amenintata cu moartea

Joi, 30 August 2012, ora 14:21
3745 citiri
Aspazia Cojocaru (CCR), pazita non-stop dupa ce a fost amenintata cu moartea
Foto: Arhiva

Judecatorul Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala (CCR) va fi pazita 24 de ore din 24.

Procurorul de caz care instrumenteaza dosarul privind amenintarile cu moartea la adresa Aspaziei Cojocaru a decis aceasta masura, conform Digi 24.

Concret, precizeaza surse citate de Mediafax, Aspazia Cojocaru va fi pazita de politisti pe traseul domiciliu-serviciu si retur, precum si atunci cand va face deplasari "la tara". Potrivit surselor citate, paza va fi asigurata "discret", cel mai probabil de catre angajati in civil ai Politiei, si nu de catre "mascati".

Parchetul General a deschis o ancheta dupa ce judecatorul CCR Aspazia Cojocaru a formulat o plangere in care arata ca a primit amenintari inainte de sedinta in care urma sa se discute avizul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

La sfarsitul lunii iulie, procurorii din cadrul Parchetului ICCJ l-au identificat pe cel care i-a trimis mesajul de amenintare cu moartea judecatorului Aspazia Cojocaru de la CCR, acesta fiind un detinut din Penitenciarul Giurgiu.

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cauza, a rezultat ca unul dintre cele doua acte de amenintare a avut loc in noaptea de 05/06.07.2012, intre doua intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineata, iar un al doilea act de amenintare s-a produs, printr-un mesaj transmis doamnei judecatoare Aspazia Cojocaru, la data de 10.07.2012.

Aspazia Cojocaru (CCR): Amenintarile cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice

Pe baza probelor administrate in cauza, inclusiv pe baza profilului ADN, a fost identificata persoana care i-a trimis Aspaziei Cojocaru mesajul de amenintare cu moartea din 10 iulie, acesta fiind un detinut de la Penitenciarul Giurgiu.

In cauza s-a dispus inceperea urmariirii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj fata de o persoana aflata in prezent in regim legal de detentie, se arata in comunicatul Parchetului.

Procurorii au mai stabilit, de asemenea, ca doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti au efectuat in data de 06-07.2012, respectiv in data de 07.07.2012 verificari in bazele de date privind evidenta persoanelor dupa criteriul "Cojocaru Aspazia", desi nu aveau in lucru o cauza penala.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi lucratori de politie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ASpaz Cojocaru pazita, #paza Cojocaru amenintari moarte, #Cojocaru amenintata moartea , #judecatori