Atentie la Puterea a patra! Fratia celor 9 nazguli

Marti, 27 Iunie 2017, ora 18:57
6018 citiri
Atentie la Puterea a patra! Fratia celor 9 nazguli
Foto: Site oficial CCR

Cu un picior in vacanta si cu unul in calculele consecintelor pe care le poate avea desemnarea - complicata si dubioasa - a noului guvern, romanii de buna credinta ignora adevaratul si esentialul derapaj: aparitia - sub perfida invocare si abuziva folosire a conceptului de "stat de drept" - a unei Puteri cu adevarat imune la acuzatiile de abuz, la acuzatiile de depasire a atributelor constitutionale si la cele de imixtiune arbitrara in decizia politica.

E vorba de Curtea Constitutionala a Romaniei din anul 2017 - care, pas cu pas, a devenit cea mai periculoasa Putere in Romania - alaturi de celelalte 3 ale unei democratii (Legislativa, Judecatoreasca si Executiva) - o sa o numim aici Puterea Abuziva.

Inainte de a intra in problema, sa mai spunem aici 2 lucruri de principiu, care, atentie!, nu sunt metafore:

a) vestita infailibilitate a Papei de la Roma e mai mica decat cea a Curtii Constitutionale a Romaniei din anul 2017: cei 9 judecatori se bizuie, in abuzurile pe care au inceput sa le faca, pe principiul ca o decizie a CCR nu mai poate fi contestata nicaieri - hotararile de aici au impentrabilitatea destinului.

b) Niciuna din deciziile CCR nu comporta in vreun fel responsabilitatea vreunuia din cei 9 aflati la limita dintre om si Dumnezeu: or acest lucru nu se petrece nici la cei mai de proasta calitate politicieni (si avem cu duiumul!), pana si aia se presupune ca "platesc politic".

Ei bine, cei 9 din CCR se afla deasupra oricarei responsabilitati si judecati indiferent de abuzurile pe care le comit - si chiar le comit! - iar dupa abuz pot pleca linistiti acasa sa-si savureze pensiile de mii, multe mii de euro. Ceausescu avea o putere mai mica - si, oricum cel putin nu se dadea un mare democrat in sensul liberal.

Si acum, despre ce vorbim:

1. CCR a devenit, impotriva Constitutiei, izvor impenetrabil de lege

De cateva luni, CCR ne spune ca ceea ce vedem cu totii nu e adevarat, ca legea nu trebuie sa protejeze cetateanul ci pe cel care-l abuzeaza pe cetatean, si, ca, in definitiv, CCR e structura care interpreteaza nu doar Constitutia, ci si legea.

Cand CCR a decis ca Parlamentul Romaniei (prima putere in stat si legiuitorul) e obligat sa puna un prag la legea abuzului, si-a incalcat atributiile constitutionale. Exista state in care abuzul nu are un prag, asa cum exista state in care are prag, iar aceasta a fost decizia Legiuitorului.

Citeste mai multe despre Atentie la Puterea a patra! Fratia celor 9 nazguli pe www.cursdeguvernare.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#CCR a patra putere, #CCR putere stat , #judecatori