Bolcas, propus la CCR: Sigur ca am o anume viziune, voi veni numai cu idei constructive

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 11:09
1844 citiri
Bolcas, propus la CCR: Sigur ca am o anume viziune, voi veni numai cu idei constructive
Foto: Evenimentul Zilei

Lucian Bolcas, propunerea Senatului pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala lasat liber de Iulia Motoc, a declarat, miercuri, ca este onorat de initiativa colegilor sai si ca va veni cu idei noi in noua sa functie.

Acesta a precizat, la Realitatea TV, ca nu va avea idei preconcepute, ci va veni numai cu idei constructive in noul sau post de judecator CCR, sustinand ca aceasta numire este "apogeul pentru orice jurist".

"Propunerea facuta de colegii mei este imbucuratoare. Pentru mine este un lucru deosebit si ma emotioneaza. Va fi un lucru constructiv, pentru ca trebuie regandita o serie intreaga de lucruri.

In ceea ce priveste pozitia oamenilor de la Curtea Constitutionala, cel mai mult conteaza pozitia lor profesionala. Curtea e un organism politico-juridic, dar respectul fata de Constitutie mi se pare un lucru esetial", a afirmat Bolcas.

Practica de la CCR, regandita

Intrebat ce este de schimbat la Curtea Constitutionala, fostul avocat al lui Adrian Nastase a mentionat ca lucrurile trebuie regandite si ca el va veni cu o viziune noua, datorita experientei sale.

"Eu ma refer la practica in diverse domenii, iar asta trebuie regandita. Avand in vedere ca am o experienta constitutionala foarte veche, sigur ca am o anume viziune pe care nu vreau sa o impun, ci sa o propun, prin greutatea argumentele juridice", a explicat Bolcas.

Acesta afirmase ca dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost implicat Adrian Nastase, este un dosar politic, Bolcas fiind intrebat daca este de parere ca acest lucru a contat in decizia senatorilor PSD de a-l propune la CCR. Bolcas a raspuns spunand ca spera ca a contat tot ceea ce a facut in domeniul juridic.

Fostul senator PRM nu a vrut sa spuna daca a avut discutii in prealabil cu colegii in legatura cu aceasta propunere, sustinand ca nu doreste sa faca publice toate problemele pe care le-a avut, dar ca va accepta, pentru ca "este mai mult decat o onoare".

Lucian Bolcas, propus la CCR in locul Iuliei Motoc

Lucian Bolcas a fost propus de Senatul PSD pentru postul de membru al Curtii Constitutionale lasat liber de Iulia Motoc, dupa ce aceasta a plecat la CEDO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Lucian Bolcas CCR, #Lucian Bolcas propus CCR, #Lucian Bolcas propunere CCR , #judecatori