Ziare.com

Calatorii de la CCR - din Indonezia si Coreea, in Republica Kargaza si Tadjikistan. Decont de 900.000 de lei

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 24 Mai 2018, ora 10:24

   

Calatorii de la CCR - din Indonezia si Coreea, in Republica Kargaza si Tadjikistan. Decont de 900.000 de lei
Judecatorii CCR au cheltuit pe delegatii externe aproape 900 de mii de lei din ianuarie 2014 pana in aprilie 2018, potrivit datelor comunicate la cererea Ziare.com de Curtea Constitutionala a Romaniei.In 2014, judecatorii au facut 19 deplasari cu o factura totala de 253.098 de lei. Cel mai mult a calatorit Augustin Zegrean, pe atunci presedinte CCR, cu deplasari in valoare de 45.414 lei, in general in fruntea unor delegatii numeroase de judecatori, consilieri si magistrati asistenti care au participat la diferite evenimente la Strasbourg, Viena, Tirana, Chisinau, Seul, Budapesta si Luxemburg.

Pe locul al doilea in topul deplasarilor se afla judecatorul Daniel Morar, cu 31.038 lei cheltuiti in 2014. Tudorel Toader si-a luat ramas bun de la mandatul de judecator constitutional cu deplasari in valoare de 27.774, intre care una in Canada in perioada 25-30 aprilie - 9.667 lei, la Conferinta internationala "Relatia dintre curtile constitutionale si media". Iar dl judector Mircea Minea a calatorit in 2014 de 20.680 de lei.

In 2015, factura totala a celor 14 deplasari este de 190.704 de lei. Augustin Zegrean a decontat 26.230 de lei, Daniel Morar 16.371 de lei, iar Simona-Maya Teodoroiu, cu doua deplasari, in Antalya si la Erevan, 10.646 de lei.

2016 a consemnat 17 deplasari externe ale judecatorilor CCR, in valoare decontata de 184.459 de lei. Dl. judecator Minea a efectuat 7 deplasari, in valoare de 38.596 de lei, dl Morar 3 deplasari, in valoare de 11.474 de lei, intre care se numara si:

"Participarea domnului judecator Daniel Marius MORAR si a doamnei Senia-Mihaela Costinescu, magistrat-asistent sef, la lucrarile Conferintei Internationale cu tema "Locul si importanta organelor de control constitutional in functionarea eficienta a unui sistem echilibrat intre puterile statului, organizata de Curtea Suprema a Republicii Kargaze-Sectia Constitutionala, la Issyk-Kul Lake, Kargaze. Cost total deplasare: 12.379,99 lei, 9-10 iunie 2016".

In 2016, dl judecator Minea a decontat pe deplasari externe 24.287 de lei, iar judecatoarea Maya Teodoriu 24.248 de lei. Intre 18-21 mai 2016, o delegatie de trei persoane din CCR a participat la a 19-a Conferinta Internationala Judiciara, organizata de Fundatia Furth Family, Universitatea Michigan-Facultatea de Drept si Fundatia Internationala pentru Sisteme Electorale, la Washington, SUA, decontul fiind de 46.963,48 lei.

In 2017 au fost decontate 17 deplasari externe, in valoare de 218.557 lei. Simona Maya Teodoroiu- 49.001 lei, Daniel Morar 23.653, Petre Lazaroiu 23.135, Stefan Minea - 19.810 lei, Valer Dorneanu - 11.908 lei, Livia Stanciu - 12.570 lei, Varga Attila -11.789 lei. Sume la care se adauga costurile delegatiilor care ii insotesc de judecatori.

Potrivit datelor furnizate de CCR, judecatorii Mona Pivniceru si Marian Enache nu au facut in perioada vizata nicio deplasare externa.

In doar un sfert dintre deplasari judecatorii CCR au plecat singuri pentru a reprezenta institutia si tara. De cele mai multe ori, este vorba despre delegatii de cel putin 2-3 persoane, uneori chiar 11.

De exemplu, la Conferinta Internationala cu tema "Rolul justitiei constitutionale in protectia valorilor statului de drept", dedicata celei de-a 20-a aniversari a Curtii Constitutionale a Republicii Moldova, intre 7-10 septembrie 2014, la Chisinau au plecat 11 persoane:

"Participarea delegatiei Curtii Constitutionale a Romaniei condusa de domnul Augustin ZEGREAN, presedinte, si alcatuita din domnii judecatori Daniel Marius MORAR, Mircea Stefan MINEA, PUSKAS Valentin Zoltan, Tudorel TOADER si Toni GREBLA, doamna Ruxandra SABAREANU, secretar general, doamna Marieta SAFTA, prim magistrat-asistent, doamna Senia Mihaela COSTINESCU, magistrat-asistent sef, director al Cabinetului Presedintelui, doamna Cosmina MARIN, personal de specialitate juridica, si doamna Oana RAICAN, consilier in cadrul Compartimentul de relatii externe, relatii cu presa si protocol, la Conferinta Internationala cu tema 'Rolul justitiei constitutionale in protectia valorilor statului de drept', dedicata celei de-a 20-a aniversari a Curtii Constitutionale a Republicii Moldova, Chisinau. Cost total deplasare: 10.357,46 lei".


Tot in 2014, 9 persoane au plecat la aniversarea Curtii Constitutionale a Ungariei:

"Participarea delegatiei Curtii Constitutionale a Romaniei condusa de domnul Augustin ZEGREAN, presedinte, si alcatuita din domnii judecatori PUSKAS Zoltan-Valentin, Tudorel TOADER, Toni GREBLA, Daniel Marius MORAR si Petre LAZAROIU, doamna Mihaela Senia COSTINESCU, magistrat-asistent sef, director al Cabinetului Presedintelui, domnul Benke Karoly, magistrat-asistent sef, si doamna Oana RAICAN, consilier in cadrul Compartimentul de relatii externe, relatii cu presa si protocol, la o manifestare sportiva organizata cu ocazia celei de-a 25-a aniversari a Curtii Constitutionale a Ungariei, Budapesta. Cost total deplasare: 16.909,71 lei."

Deplasarea la al 7-lea Congres al Asociatiei Curtilor Constitutionale Francofone, desfasurat la Lausanne, Elvetia intre 2 - 7 iunie 2015 a costat 54.100,63 de lei, fiind prezenti 5 reprezentanti ai CCR.

Pe langa destinatiile europene sau din SUA consacrate, judecatorii CCR au avut deplasari si in destinatii atipice. De exemplu, Albania a fost vizitata de doua delegatii ale CCR, iar Augustin Zegrean, Daniel Morar, Petre Lazaroiu, insotiti de Senia Costinescu, magistrat-asistent sef, si Oana Raican, consilier pe relatii externe, au plecat in Coreea, vizita care a costat 48.243 lei.

Si Antalya a fost vizitata de doua delegatii ale CCR, iar Atena a fost destinatia dlui judecator Minea, pentru trei zile decontul fiind de 3.242,07 lei.

Vizita la Moscova a lui Valer Dorneanu are in spate o atractie constanta a CCR pentru spatiul ex-sovietic. Batumi - Georgia a fost vizitat din 2014 de trei delegatii ale CCR, Armenia a avut doua vizite intre care cea a Mayei Teodoroiu a costat 6.690 de lei.

A fost vizitata Astana - Kazahstan, iar la Dusanbe, in Tadjikistan, a plecat de la CCR o delegatie de cinci judecatori si magistrati asistenti care au platit 42.174 de lei. Dl Morar si dna Costinescu au facut schimb de experienta constitutionala si cu Republica Kargaza, unde controlul de constitutionalitate este asigurat de o sectie a Curtii Supreme.

Vizita in Liban pentru o delegatie CCR de 3 persoane a costat 8.397 de lei, iar vizita la Riga a domnilor Puskas si Benke a costat 10.050,87 lei. Pentru vizita in Maroc, la Rabat, a unei delegatii de doua persoane, CCR a platit 10.069,77 lei. Dl Morar a analizat si constitutionalitatea de la Solo, Indonezia, decontul fiind de 5.967,55 lei.

Un judecator CCR are un venit anual in jur de 220.000 de lei, precum si alte privilegii prin asimilare cu magistratii, desi potrivit Constitutiei nu au acest statut.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Judecatori CCR vizite externe
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

900 000 lei in 4 ani?

Werner ii face praf in doua luni!

 

Minciuni in folosul profitorilor.

Marin, si Cetatean, mintiti in legatura cu cheeltuielile lui Iohannis. Nu le stiu, dar stiu ca voi mintiti prin definitie. Si, chiar daca ar cheltui mai mult, specificul muncii lui KI este decat al acestor judecatori.
Ce cauta ei in atatea plimbari, cand ar trebui sa stea cat mai izolati si sa dea raspunsuri strict legate de respectarea Constitutiei?
Daca se plictisesc, sa studieze Constitutia, sa studieze intregul sistem legislativ sub aspectul constitualitatii, inclusiv bazaconiile de legi trecute fiindca au fost uitate, si sa scrie rapoarte, lucrari, pe care sa le inainteze parlamentului.
Eventual, sa faca o analiza a Constitutiei si, daca are hibe, sa le semnaleze presedinteli, parlamentului.
Dar ei, stau si asteapta comenzi politice si, de plictiseala cresc struti sau se plimba pe banii poporului din ce in ce mai sarac. Profita de lefuri si de alte privilegii nesimtite fara sa-si puna problema daca este constitutional, democratic, sa imparti poporul in privilegiati si oameni de rand.
Daca-i reprosez ceva lui Iohannis, este si pasivitatea cu care priveste incalcarea democratiei si a bunului simt prin crearea unei clase de privilegiati cu salarii, pensii si alte privilegii nesimtite.
Asta va reprosez si voua, Marin, Cetatean si gasca.Sunteti servitorii acelor imbuibati, in loc sa fiti de partea dreptatii!

Ziare.Com by DNA via Cipru

Asta este, dacă nu mai ascultă de ordinele cui trebuie, incepem linșajul mediatic, nu-i așa doamna Dogioiu? Doar așa se face jurnalismul la ziare.com...😊😊😊! Dar oare ce se intampla dacă CCR-ul era atacat zilnic de către cei de la Antena 3HD?!?
Jale mare Doamna Dogioiu, nimeni nu vă mai ascultă, nici măcar tefeliștii ...😊😊😊!
P.S. Jos Tăriceanu!

Nu cumva ai gresit adresantul? Te descarci pe

...judecatorii CCR gindindu-te la Joianis Werner Klaun care cheltuie banii fara sa vedem vreun rezultat din activitatea lui. Tovarasa Ene are de impartit ceva cu judecatorii CCR, chiar vrind ca Luluta sa-i aresteze in bloc, dar ea din asta traieste, din minciuna si lichelism.

bengoasa by gratia alias mery ******* ....din " esecurile dna"

Condamnati definitiv ....ASTA in _____2012_____

miron mitrea (deputat psd) – executare
nicolae vasilescu (deputat psd) – executare
gheorghe netoiu (deputat unpr) ex PPDD – executare
Dan Voiculescu (senator pc) – executare
gheorghe coman (deputat pc) – executare
antonie solomon (senator ppdd) – executare
relu fenechiu (deputat pnl) – executare
gheorghe becali (deputat pnl) – executare
sorin rosca stănescu (senator pnl) – executare
vasile gliga (deputat psd) – suspendare
Mircia Muntean (deputat psd), ex PDL – suspendare
Hubert Thuma (deputat pnl) – suspendare
Tudor Chiuariu (senator pnl) – suspendare
Mate Andras Levente (deputat udmr) – suspendare
Kerekes Károly (deputat udmr) – suspendare
Nicolae Mircovici (deputat minorităti) – suspendare

condamnati in prima instanta

ion stan (deputat psd) – executare

liviu dragnea (deputat PSD, fost vicepremier) – suspendare

anghel stanciu (deputat PSD) – suspendare
gheorghe costin (deputat PNL) – suspendare
grigore crăciunescu (deputat PNL) – suspendare
corneliu dobritoiu (senator PNL) – suspendare
dian popescu (senator PNL) – suspendare
iosif secăsan (senatori PNL) – suspendare
gigi chiru (senator pnl), ex pdl – suspendare
ghervazen longher (deputat minorităti) – suspendare
florin paslaru (deputat psd) – amendă penal

Trimisi in judecată

victor mocanu (senator psd)
marius isăilă (senator psd)
constantin lazăr (senator psd)
constantin adăscălitei (senator psd)
florin constantinescu (senator psd)
darius valcov (senator psd)
viorel hrebenciuc (deputat psd)
vlad cozma (deputat psd)
cătălin rădulescu (deputat psd)
ioan adam (deputat psd)
marian ghiveciu (deputat psd)
neculai rătoi (deputat psd]
ochi ion (deputat psd)
ion dinită (deputat psd)
dorinel ursărescu (psd) ex psd, ex psd
mircea banias (alde) ex pc
Florin Popescu (pmp) ex pdl
Mircea Rosca (deputat pnl)
dănut duletu (deputat pnl) ex pC
olosz Gergely (senator udmr)

Suma asta e facuta praf de catre Werner in doua-trei luni. Rezultate

...ioc! Inteleg preocuparea pentru CCR a celor de la fituica ziare.com, dar e clar ca le-a stricat cloaca de borfasi si mafioti comunisti.

 

Judecatorii CCR arunca banii tarii pe ferestrele trenurilor!

Ce cauta in toate aceste calatorii?
Simplu!
Cauta Constitutia Romaniei ca s-o poata citi si aplica dupa interesele mafiei PSD-ALDE!Teo

Mare-i grădina!

"Un judecator CCR are un venit anual in jur de 220.000 de lei, precum si alte privilegii prin asimilare cu magistratii, desi potrivit Constitutiei nu au acest statut."

Cumva vi se pare mult? Atunci hai să comparăm cu veniturile "profesioniștilor" din DNA unde numai consiliera lui Kovesi caștigă 11000 euro/lună!

cetateanu p******* ,libidinici

iohanis , klaus cum ii zic eu , presedintele Romaniei POATE ba loaza ...ca e votat de 6 300 000 de romani .
ccr eaua [comunisto-hoata] e "votata" de dragnea-fenechiu si vlasov .
-ciuscaru hot [daddy cum ii spui tu] ...intentie de vot 2,5-3 % cu o marja de eroare 3% deci ....ciuscaru hot e unicat are intentie de vot 0% SAU -0.5% .
ati invins dati'va'n ****mea.

Vezi ca vine colega ta de mahala si-ti da peste

..,bot ca folosesti vocabularul din cocina de porci.

De-aia justitia noastra e ca kargaza

.

 

dar,calatorii

cu balonul,scufundari marine,nimic?

 

Cine esti tu tov.col.ied sa socotesti ccr?

Asa ai primit ordinul de zi? Toate tunurile pe ccr ca trebuoe sa o dea pe corupta kovesi laura codruta jos de pe jilt? Ieri a dezinformat si in cadrul onu spunind ca stiriule privind achitarile din ultimul timp si dezordinea/coruptia din dna sint stiri false. Mai, voua chiar nu ma este rusine? Pai pina cind mai securistilor? Vreti sa va scoata lumea afara din cuiburile in care va ascundeti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor