CCR acuza noi "atacuri" si "acte denigratoare" exercitate asupra sa de autoritati si presa

Joi, 23 August 2012, ora 14:44
6213 citiri
CCR acuza noi "atacuri" si "acte denigratoare" exercitate asupra sa de autoritati si presa

Curtea Constitutionala a Romaniei acuza presiuni la adresa judecatorilor, dar si actiuni de denigrare.

Potrivit unui comunicat al CCR, preluat de televiziunile de stiri, Curtea Constitutionala acuza actiuni defaimatoare, iar judecatorilor li se contesta moralitatea, integritatea si pregatirea profesionala.

Astfel, se arata in comunicat, CCR face un apel la autoritatile publice sa ia masuri de oprire a actiunilor "defaimatoare" si "denigratoare" la adresa Curtii.

"Judecatorii Curtii Constitutionale, reuniti in plen la data de 22 august 2012, luand act de continuarea atacurilor unor autoritati publice si mijloace de informare in masa la adresa Curtii Constitutionale (...) au decis sa faca un nou apel la autoritatile publice prevazute in Titlul III al Constitutiei - Parlament, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia publica centrala, Administratia publica locala, Autoritatea judecatoreasca, pentru a lua masuri de oprire a actiunilor defaimatoare la adresa Curtii Constitutionale.

Aceste actiuni, carora li se adauga, in ultima perioada, actele denigratoare la adresa unora dintre judecatorii Curtii Constitutionale, carora li se contesta moralitatea, integritatea, pregatirea profesionala, produc grave prejudicii de imagine Curtii Constitutionale si tind la decredibilizarea sa, punand sub semnul indoielii deciziile pe care Curtea le-a pronuntat", se arata in comunicatul emis joi de CCR.

In plus, judecatorii CCR acuza ca "se incalca normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave asupra stabilitatii institutionale in Romania si asupra imaginii internationale a tarii".

"Avand in vedere (...) nevoia de stabilitate institutionala a Romaniei, atat in plan intern cat si international, pentru a evita continuarea deteriorarii imaginii tarii si constatarea de catre organismele europene a neindeplinirii obligatiilor pe care Romania le are in calitate de stat membru al Uniunii Europene, Plenul Curtii Constitutionale cere tuturor autoritatilor publice luarea de masuri pentru respectarea statutului Curtii Constitutionale si a statutului membrilor acesteia", se mai arata in comunicat.

Ponta ataca CCR: Preocuparea a fost de a mai convinge o doamna judecatoare

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca principalul scop al Curtii Constitutionale a fost acela de a convinge un alt judecator - pe Aspazia Cojocaru - sa voteze in favoarea lui Traian Basescu.

"Azi am realizat si noi din Guvern si toata lumea ca nu s-a dorit cu adevarat sa se stie cati romani cu drept de vot sunt in tara noastra. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamna judecatoare de a trece in tabara celor care il sustin pe Traian Basescu, s-a realizat acest lucru", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a explicat ca "cei de la Curte vroiau doar sa o convinga pe doamna Cojocaru, nu ii interesa ce am trimis noi". "Atunci de ce nu au convins-o de pe 3 august? Au mai pierdut 20 de zile. CCR a luat o decizie pur politica si astazi ne-am convins ca discutiile nu erau despre cifre, pe ei ii intersa doar cifra 1, sa convinga un singur judecator", a subliniat prim-ministrul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#CCR presiune judecatori, #CCR acuzatii actiuni defaimatoare, #CCR acte denigratoare , #judecatori