Coalitia PSD-ALDE va avea o singura propunere a Senatului pentru un nou judecator la CCR

Vineri, 03 Mai 2019, ora 17:41
4637 citiri
Coalitia PSD-ALDE va avea o singura propunere a Senatului pentru un nou judecator la CCR
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, ca PSD-ALDE va avea o singura nominalizare pentru postul de judector la CCR, in contextul incheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu.

Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru 6 mai, in sedinta Biroului permanent al Senatului.

"Sedinta Biroului permanent al Senatului a fost organizata pentru a prelungi termenul de depunere a candidaturilor de judecator CCR din partea Senatului. Pana la termenul care a fost stabilit initial, 22 aprilie, am constatat ca nu a fost depusa nicio candidatura si am hotarat sa prelungim termenul pana luni, 6 mai", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, vineri, la finalul sedintei conducerii Senatului.

Presedintele Senatului a adaugat ca din partea PSD-ALDE va fi o singura propunere, iar numele Oanei Haineala si a Mariei Safta vehiculate in spatiul public pentru un mandat de judecator CCR nu au fost discutate in coalitie.

"Nu s-au evocat aceste nume pana in momentul de fata. Nici n-am discutat acest subiect", a conchis Tariceanu.

Data limita pentru prezentarea unor propuneri la Senat pentru postul de judecator la CCR era 22 aprilie, insa partidele nu au avansat niciun nume pe marginea caruia Comisia juridica sa poata adopta un raport care sa fie apoi votat in plen. Drept urmare Biroul permanent al Senatului a decis, vineri, prelungirea termenului pentru data de 6 mai.

Pe 25 aprilie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a anuntat ca PSD va avea doua nominalizari, pana pe 7 mai, pentru postul de judecator al CCR, o propunere fiind facuta de Senat, iar o alta de Camera.

Mandatul judecatoarei Curtii Constitutionale Simona-Maya Teodoroiu expira pe 15 iunie. Aceasta a fost propusa de PSD si aleasa in februarie 2015 de plenul Senatului in calitatea de judecator al CCR in locul lui Toni Grebla, care a demisionat din aceasta functie.

Mandatul magistratului Stefan Minea la CCR expira pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecator CCR pe 15 iunie 2010.

Iordache anunta cand va face PSD nominalizari la Camera Deputatilor si la Senat pentru functiile de judecator la CCR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#noi judecatori CCR, #PSD ALDE propunere judecator CCR , #judecatori