Ziare.com

Iuliei Motoc i se solicita sa renunte la CEDO: E un precedent riscant !

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 13:25

   

Iuliei Motoc i se solicita sa renunte la CEDO: E un precedent riscant !
Abandonarea pozitiei pe care o ocupa Iulia Motoc in Curtea Constitutionala reprezinta un pericol pentru statul de drept si pentru independenta CCR, precum si un precedent riscant, se arata intr-o petitie online in care i se cere acesteia sa renunte la candidatura la CEDO.

In varsta de 45 de ani, Iulia Motoc a fost desemnata de Senat in anul 2010 sa ocupe unul dintre cele 9 locuri la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de 9 ani.

Recent, aceasta si-a depus candidatura pentru functia de reprezentant al Romaniei la CEDO, fiind selectata de guvernul Romaniei pe lista de trei propuneri trimisa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care va face alegerea.

"Credem ca doamna Iulia Motoc este pe deplin calificata sa ocupe pozitia de judecator la CEDO. Credem ca orice persoana are dreptul legal sa paraseasca o functie si sa candideze pentru o alta atunci cand doreste.

Credem ca in cazul membrilor CCR mandatul fix si inamovibil inseamna atat o interdictie pentru alte institutii, inclusiv cea care i-a numit, de a-i schimba din functie pe judecatori, cat si o responsabilitate morala pentru cel numit de a nu parasi functia decat in situatii grave (starea de sanatate, de exemplu).

Nu putem sa uitam ca membrii CCR depun un juramant si isi asuma benevol o slujba in serviciul public. O inamovibilitate eficienta trebuie sa protejeze Curtea atat de amenintari, cat si de promisiuni. Promisiunile pot fi directe, explicite, sau subtile, sub forma 'coincidentelor' care vin in intampinarea unor dorinte de realizare profesionala a judecatorului, cu conditia ca acesta sa accepte sa paraseasca functia", se arata in petitia online in care i se solicita Iuliei Motoc sa isi termine mandatul la CCR si abia dupa 2019 sa candideze la CEDO.

Persoanele incomode, ispitite de Guvern cu functii importante

In opinia semnatarilor, "situatia creata prin candidatura acum a doamnei judecator la CEDO reprezinta un pericol pentru statul de drept si pentru independenta Curtii Constitutionale, precum si un precedent riscant".

In document este reamintit faptul ca aceasta candidatura vine in contextul in care Guvernul Ponta a schimbat prin Ordonanta de Urgenta, fara consultarea prealabila ceruta de lege, modul de desemnare a candidatilor la CEDO.

"Se poate ca intentia reala a autorilor acestei OUG sa fi fost de a o indeparta pe doamna Motoc din functia actuala de judecator CCR si de a numi, via Senat, un alt judecator la CCR", se arata in petitia online.

Semnatarii documentului considera ca in acest mod se creeaza un precendent periculos, existand riscul ca si alti judecatori CCR, dar si membri CSM sau judecatori ai Inaltei Curti, sa fie ispititi cu diverse posturi internationale de mare anvergura pentru ca Guvernul sa scape astfel de persoane incomode aflate in pozitii cheie.

"Pe termen lung acesta numire submineaza chiar rolul CCR. Nu degeaba judecatorii sunt inamovibili, iar numirile sunt pe termen lung si facute decalat, de institutii diferite", se mai arata in petitia online.

"Pentru comparatie, sa ne imaginam cum ar fi ca presedintele Romaniei, oricare ar fi el, sa ne anunte senin ca isi paraseste functia in mijlocul mandatului deoarece a gasit un job mai bun - fie din punct de vedere material, fie mai adecvat CVului, fie cu mai multe sanse de implinire profesionala", se mai arata in petitia in care i se solicita Iuliei Motoc sa isi amane candidatura la CEDO pana dupa 2019, cand ii expira mandatul la Curtea Constitutionala.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4594 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, vrasmasu iecu ochii pa noi siasculta

toce scrim noi aicea !

Toarasi

sin cazu asta, cat ie sporu pentru cumul da fuctii, finca si CCR si CEDO, amandoo ie curti, lao adica !

Sa traiti !

 

Semnatarii basisti fac pe prostii!

Este cunoscut faptul ca sotul doamnei Motoc se afla in misiune la Bruxelles...deci doamna isi urmeaza practic sotul dar avind si o slujba pe masura! Tilcul apelului basistilor este altul: este stiut faptul ca doamna Motoc nu si-a ascus niciodata optiunile politice inclinate spre basescu/pdl si ca in luarea deciziilor sale in CCR a contat mai mult acest lucru decit stricta judecata conform legii! Frica basistilor a ajuns la o cota inalta ....le este frica ca va fi numit un nou judecator in locul doamnei! Pai nu este normal stimabililor? Nu va fie frica...basescu va fi judecat corect si pe masura faptelor!

 
 

Pană una alta...Motoc e prietenă cu Laik...restu' se știe...

Iulia Motoc este bolnava psihic? Eugen Mihaescu afirma ca judecatoarea de la Curtea Constitutionala a primit tratament psihiatric la New York .

Cu Mihnea Motoc, ambasadorul Romaniei pe langă Uniunea Europeană, lucrurile sunt si mai interesante. Cum se explică declaratiile pe care angajatul Ministerului Afacerilor Externe le-a dat presei in legătura cu delegatia Romaniei la summitul Consiliului European de la Bruxelles din luna iunie, cel care a starnit scandalul dintre cele două palate, Cotroceni si Victoria. E posibil ca un ambasador să nu stie pe cine are de intampinat la aeroport? Chiar dacă, să presupunem, cei din «centrală» nu si-ar fi făcut datoria transmitand informatiile respective, diplomatul nu avea voie să facă asemenea declaratii. Tovarășul Motoc si-a făcut studiile de Drept in perioada 1984-1989 cand se stie că Securitatea monitoriza cu mare atentie candidatii si absolventii pe care nu se sfia să-i recruteze incă din amfiteatre. Tanărul Motoc a fost procuror la Bolintin si după «revolutie» a aterizat in MAE. A fost trimis la studii in străinătate. Putini aveau această sansă…

La New York, l-a urmat si sotul ei, judecătorul Iulia Antoanella Motoc. Aici devine interesant. Cred că lipsa de activitate a doamnei judecator (si ea absolventă de Drept cam in aceeasi perioadă cu Mihnea si procuroare la Giurgiu pe unde s-o fi intersectat cu procurorul comunist Monica Macovei-Basamak) a indemnat-o să urmeze – prin corespondentă, că nu văd cum fizic ar fi putut altfel, cursurile a nenumarate universităti. Efortul prea mare trebuie să fie vinovat pentru faptul că Iulia Motoc a devenit cunoscută in New York (am locuit ani de zile vizavi de misiunea la ONU a Romaniei) pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric. E de notorietate că Mihnea Motoc a cerut să părăsească apartamentul din blocul proprietate a Romaniei din 3rd Avenue, colt cu 38th Street si a inchiriat in World Trump Tower cu $15.000 pe lună. Spera astfel să scape de indiscretii martori ai comportamentului eratic al doamnei si ai vizitatorilor pe care ii primea tovarășul ambasador.

 

Pai, dupa felul in care a aparut imbracata

la ceremonialul organizat la Cotroceni, de ziceai ca e un jalon de autostrada, zau ca-ti vine sa te intrebi daca e cu toate cele, acasa?!

Iulia Motoc este singura sansa in ecuatia CCR,

in respectarea Constitutiei,implicit a Statului de Drept!

plecarea ei ar inseamna crucificarea democratiei in

Romaniei!

 

Stimati basisti!

Nu va fie teama! Doamna are sanse de 33% sa fie aleasa pe acest post tinind seama ca am trimis 3 candidati acolo.Daca mai punem la socoteala ca doamna nu a fost in stare sa judece corect la CCR ...va inchipuiti ca cei de la CEDO nu vor sa aibe un judecator "strimb" acolo! Deci nu va fie frica are cine sa execute oridinele basiste in CCR daca asta va era teama!

 

bine,bine dar i se solicita de cine trebuie,sau de astilalti ?

Iuliei Motoc i se solicita sa renunte la CEDO: E un precedent riscant !

De la Guvernul asta sa nu primesti nici daruri....

"Persoanele incomode, ispitite de Guvern cu functii importante"....

puterea prin ccr

Este o miscare a portocaliilor de a continua sa dicteze in Romania prin CCR! Tovarășa a mai deținut o funcție in afara țării, dar a fost retrasa chiar de soțul ei pe motove medicale!

Candidatura Iuliei Motoc la CEDO " un precedent periculos

pentru statul de drept si pentru independenta CCR". Dar numirile politice a judecatorilorilor din cadul Curtii Constitutionale ce sunt? Asigura ele independenta CCR si protectia statului de drept? Poate a statului de drept a politicienilor, ca al poporului nu poate fi!

 

Unde ar fi norocul asat?

"Pentru comparatie, sa ne imaginam cum ar fi ca presedintele Romaniei, oricare ar fi el, sa ne anunte senin ca isi paraseste functia in mijlocul mandatului deoarece a gasit un job mai bun - fie din punct de vedere material, fie mai adecvat CVului, fie cu mai multe sanse de implinire profesionala" se spune pe buna dreptate in articol! Iar noi zicem: unde ar fi norocul asta?

Tovarasa a fost numita....

....nu a fost aleasa! Imi vine sa rid in ce se sprijina statul de drept in Romania! Deci stat de drept dupaopinia dvs este cind CCR executa ordine basiste!

Tipic Ziare.com

Teama basistilor ca vor pierde majoritatea portocalie din CCR,este din ce in ce mai accentuata si mai evidenta.
Ca de obicei,penibilul nu-i afecteaza pe partizanii cotrocenisti.Bun sau rau,guvernul nu a lansat oferte nominale si nu are nici o vina, ca Iulia Motoc a fost tentata de postul respectiv. Poate ca,intr-un moment in care preocuparile sale s-au extins si in alte directii decit propria persoana,a simtit ca Basescu pierde din teren si nu-i mai poate asigura continuitatea obedienta.
Este o dovada concreta de irationalitate, sa sustii ca guvernul a emis o OUG numai pentru a o indeparta pe Iulia Motoc de la CCR.De ce pe ea si nu pe Morar sau Zegrean sau Ceausescu cel cu nume schimbat sau pe alt judecator basist? De ce le este frica celor de la Ziare .com, ca CCR isi va pierde independenta fata de interesele unei justitii corecte?
Mai zic autorii articolului:..."Nu putem sa uitam ca membrii CCR depun un juramint si isi asuma benevol(???) o slujba in serviciul public". Cit de "benevola" este slujba ,Ziare.com nu precizeaza.
Uita (sau poate ca nu) ca,toate personajele care au influenta asupra destinului poporului pe care il "pastoresc" depun un juramint de credinta,ceea ce nu i-a impiedicat sa fure ,sa tradeze,sa supuna ,sa desfiinteze vointa acestui popor care i-a ales,incepind chiar cu sinistrul dictator,tradator,si jefuitor,"presedintele"actual, impostor si ilegitim.
PS. Am acordat nota maxima unui coment care nu avea nici o nota in acel moment.Instantaneu,s-a afisat o "medie" de 2,1 si un numar de 27(?!?) de note acordate pina in acel moment.Precizez ca procedeul este aplicat permanent,ceea ce dovedeste o puternica influenta a politricii basesciene asupra site-ului.
Cine asteapta explicatii,asteapta degeaba!

 
 

 

Nu sint buni nici aia amice in masura in care ...

...nu-si fac meseria si asculte ordinele altora ca dna MOTOC.

@Pierrot

- alea , nu se pune , ca ie patriotzi , l-ai uitat pe dorneanu ! cu stima.

Stii cum li se spune celor ca TINE fosti tovarasi

PATRIHOTI tovarase activist de partid Nicu!!!!

good point!

Dupa ce ca are grije Kkrau sa slabeasca CCR din exterior, mai face si cucoana asta fisuri din interior. Stati cuminte, doamna, se poate?

 

Smulgerea din CCR a unui judecator prin momeli,este o alta forma de

a guverna ca pe maidan,practicata de plagiatorul Ponta!
"Inamovibil"este o notiune bi-univoca:nu pti fi demis dar nici nu poti dezerta!
Totul depinde de nivelul moral al doamnei Motoc!
Pana acum a dovedit ca-l are la nivel ridicat,spre lauda dansei!
In plus ,dna,Motoc acceptand momeala lui Ponta risca sa-si piarda respectul romanilor fara a fi sigura ca va fi selectionata la concursul CEDO!Teo

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor