Procurorii au gasit imprimanta care a tiparit amenintarea la adresa Aspaziei Cojocaru

Miercuri, 22 August 2012, ora 15:58
4369 citiri
Procurorii au gasit imprimanta care a tiparit amenintarea la adresa Aspaziei Cojocaru
Foto: Ziua Veche

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri ca a fost identificata imprimanta cu care s-a tiparit documentul prin care a fost amenintata judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru.

Intrebata de jurnalisti, la sediul CSM, despre stadiul dosarului in cazul amenintarilor primite de judecatorul CCR Aspazia Cojocaru, Laura Codruta Kovesi a spus ca verificarile sunt in curs.

"Au continuat verificarile, pana in acest moment sunt invinuite persoanele despre care dumneavoastra stiati, s-au facut si alte verificari, s-a identificat imprimanta cu care s-au tiparit documentele respective, sunt verificari in curs", a spus Laura Codruta Kovesi.

Intrebata daca in inchisoare sunt imprimante, Kovesi a spus: "Nu, este vorba despre plicul care a fost imprimat si a fost trimis Curtii Constitutionale, plicul a fost imprimat in alta parte, dar nu ma intrebati, nu pot sa va dau alte date in acest moment".

Aspazia Cojocaru, amenintata cu moartea

Parchetul General a deschis o ancheta dupa ce judecatorul CCR Aspazia Cojocaru a formulat o plangere in care arata ca a primit amenintari inainte de sedinta in care urma sa se discute avizul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

La sfarsitul lunii iulie, procurorii din cadrul Parchetului ICCJ l-au identificat pe cel care i-a trimis mesajul de amenintare cu moartea judecatorului Aspazia Cojocaru de la CCR, acesta fiind un detinut din Penitenciarul Giurgiu.

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cauza, a rezultat ca unul dintre cele doua acte de amenintare a avut loc in noaptea de 05/06.07.2012, intre doua intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineata, iar un al doilea act de amenintare s-a produs, printr-un mesaj transmis doamnei judecatoare Aspazia Cojocaru, la data de 10.07.2012.

Pe baza probelor administrate in cauza, inclusiv pe baza profilului ADN, a fost identificata persoana care i-a trimis Aspaziei Cojocaru mesajul de amenintare cu moartea din 10 iulie, acesta fiind un detinut de la Penitenciarul Giurgiu.

In cauza s-a dispus inceperea urmariirii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj fata de o persoana aflata in prezent in regim legal de detentie, se arata in comunicatul Parchetului.

Procurorii au mai stabilit, de asemenea, ca doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti au efectuat in data de 06-07.2012, respectiv in data de 07.07.2012 verificari in bazele de date privind evidenta persoanelor dupa criteriul "Cojocaru Aspazia", desi nu aveau in lucru o cauza penala.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi lucratori de politie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Aspazia Cojocaru amenintare moarte, #Laura Codruta Kovesi amenintare judecatoare CCR , #judecatori
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
S-a descoperit ca amenintarea din penitenciar
Poza Apollo13
Apollo13
rank 3
Cfred ca toate firele vor duce la cineva din anturajul....