Sedinta CCR cu scandal: Judecatori cu opinie separata si scrisori catre Antena 3

Miercuri, 22 August 2012, ora 09:42
11862 citiri
Sedinta CCR cu scandal: Judecatori cu opinie separata si scrisori catre Antena 3
Foto: Arhiva

Judecatorii CCR se contrazic pe marginea votului privind referendumul din 29 iulie. In timp ce Ion Predescu a declarat, in fata institutiei, ca scrutinul trebuia validat, Aspazia Cojocaru a inmanat jurnalistilor o scrisoare pentru Antena 3.

Judecatorul CCR Ion Predescu si-a motivat, miercuri dimineata, votul dat in favoarea validarii referendumului. El a precizat ca pragul de 50% plus unu a fost atins, precizand ca va formula o opinie separata fata de hotararea Curtii.

"Aspazia Cojocaru a avut un punct de vedere in raport cu datele prezentate de Guvern, eu altul" le-a spus Predescu jurnalistilor.

"Pentru mine, aplicand cifra care rezulta de 18,3% a minorilor - aproape 4 milioane, raman 17. Scazand pe cei care au domiciul si resedinta legala in strainatate, raman intre 14-15 milioane. Cifre exacte, matematice, care m-au determinat sa sustin punctul de vedere care l-am si votat", a mai spus magistratul.

"Nu s-a pus temei pe datele prezentate de Guvern", a mai comentat Predescu.

Scrisoare catre Antena 3

Si judecatoarea Aspazia Cojocaru a ajuns la sediul CCR, unde magistratii se vor reuni penru a citi in plenul Curtii decizia privind referendumul. Aceasta a inmanat jurnalistei de la Antena 3 o scrisoare pentru Mihai Gadea.

"Dati-o lui Domnul Gadea. A facut in viata lui o profesie? A facut ceva? Mai exista unul ca Antena 3 care vine si spune ca sunt imorala. Aduceti profesionisti", a spus Aspazia Cojocaru, spunandu-le reporterilor care incercau sa-i ia o declaratie sa nu o determine sa tipe.

Judecatoarea CCR care a transat referendumul: Nu am vrut sa fac inchisoare!

Si presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a facut o scurta declaratie in fata sediului CCR.

"N-are decat sa-si sustina punctul de vedere (Predescu - n.red). Decizia Curtii a fost cea pe care o cunoasteti. Noi n-am stabilit rezultatul referendumului, noi am primit cifrele de la BEC. Puteam noi sa numaram voturile? Nu am niciun dubiu pentru ca este cifra comunicata oficial de BEC", a spus Zegrean.

CCR a decis in sedinta de marti ca, desi referendumul este valid, cvorumul nu a fost atins si, astfel, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Scandalul a inceputut dupa ce s-a aflat ca judecatoarea Aspazia Cojocaru, numita de PSD la Curte, a votat pentru ca Basescu sa revina la Cotroceni.

"Daca nu s-a atins pragul, care-i problema? Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea nu pot!", a declarat Cojocaru.

Sedinta CCR: Se citeste in plen decizia privind referendumul

"Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur. Eu nu incalc legea!", a mai precizat aceasta. Anterior, judecatorul CCR Ion Predescu declarase ca "Am luptat si noi cat am putut", refererindu-se la votul pentru referendum.

Afirmatiile magistratei au venit ca replica la declaratiile judecatorului Ion Predescu.

Cei noua judecatori CCR se intrunesc, miercuri, pentru a citi in plenul Curtii decizia legata de referendumul din 29 iulie.

Sedinta magistratilor, in care se va citi decizia data marti, incepe la ora 10:00.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#sedinta cCR scandal, #CCR decizie referendum, #CCR Basescu intoarce Cotroceni , #judecatori