Seful CCR a dat explicatii pentru erata la referendum: A fost o eroare, a fost setat gresit calculatorul

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 14:09
10461 citiri
Seful CCR a dat explicatii pentru erata la referendum: A fost o eroare, a fost setat gresit calculatorul
Foto: Arhiva Romania TV

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a dezvaluit, la iesirea de la Parchetul General, ce s-a discutat la audierile din dosarul "Erata la referendum", in care se ancheteaza daca CCR a denaturat rezultatul referendumului din 2012, salvandu-l pe Traian Basescu.

"Ce m-au intrebat (procurorii - n.red) am raspuns...in legatura cu erata. M-au intrebat daca prin asta s-au modificat sau nu rezultatele referendumului si nu s-au modificat. Ce am primit de la BEC (Biroul Electoral Central - n.red.) aia am dat mai departe", a declarat seful CCR.

Augustin Zegrean a tinut sa precizeze ca nu i se aduce nicio acuzatie in dosarul redeschis de catre Parchetul General, fiind audiat in calitate de martor.

Presedintele Curtii a mai precizat ca le-a spus procurorilor ca erata a fost semnata la el in birou, "de dimineata, nu noaptea", dupa cum s-a vehiculat, explicand ca a fost o simpla eroare informatica.

"A fost o eroare, a fost setat gresit calculatorul (...). Erata era hotararea cu numarul trei, iar hotararea finala era numarul sase. Nu amestecati mere cu pere", le-a spus Zegrean jurnalistilor.

Presedintele Curtii Constitutionale a ajuns la Parchetul General, miercuri dimineata, pentru a fi audiat in dosarul "Erata la referendum".

Intrebat daca i se pare justificata redeschiderea dosarului, Zegrean a precizat: "Nu, pentru ca v-am spus ca in legea noastra scrie ca nu putem fi trasi la raspundere judiciara penala pentru voturile date in exercitarea mandatului. Daca am fi chemati pentru fiecare decizie, unde am ajunge?".

Seful CCR, audiat la Parchetul General: Unii mi-au facut plangere penala ca nu vad bine

La inceputul lunii mai, cand Inalta Curte a decis redeschiderea dosarului "Erata la referendum", presedintele CCR a respins criticile celor care acuza Curtea ca a denaturat rezultatul referendumului din 2012, salvandu-l pe presedintele de la acea vreme Traian Basescu de la suspendare.

"Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, l-a stabilit BEC, care a fost format din 7 judecatori si reprezentanti ai tuturor partidelor. Ei au stabilit ca procentul de participare a fost de 46%. Noi trebuia sa validam sau nu referendumul, daca legea spunea ca trebuiau sa fie prezenti 50% plus 1? Si BEC a spus ca au fost 46% prezenti. Dvs ati fi dat o decizie de aprobare?", l-a intrebat Zegrean pe un reporter.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#sef CCR erata referendum, #Augustin Zegrean erata referendum, #sef CCR audiat , #judecatori