Seful CCR: In cazul Sova se mai pot face multe

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 07:28
4442 citiri
Seful CCR: In cazul Sova se mai pot face multe

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat ca in cazul votului dat in Senat in cazul Dan Sova "se mai pot face multe".

"Toate sesizarile venite la Curte vor fi luate in discutie pentru ca acestea nu pot fi retrase. Noi judecam ce s-a intamplat la data respectiva. Nu tinem cont de modificarile facute ulterior. Cele trei sesizari - de la presedintele Iohannis, de la PNL si de la CSM - vor intra, miercuri, pe ordinea de zi. Se mai pot face multe lucruri si in cazul lui Dan Sova. Aflati miercuri", a declarat Zegrean pentru Evenimentul Zilei.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala in cazul deciziei Senatului de a nu aviza arestarea preventiva a lui Dan Sova, sesizarea fiind depusa de judecatorul Marius Tudose, presedinte al CSM. La CCR se mai afla alte doua sesizari, una depusa de presedintele Klaus Iohannis si a doua de PNL.

CSM va sesiza Curtea Constitutionala in cazul Sova - UPDATE

Toate cele trei solicitari urmeaza a fi dezbatute miercuri, 8 aprilie, de catre CCR.

Marti, cu doar o zi inainte ca CCR sa se pronunte pe acest caz, parlamentarii isi intrerup vacanta pentru a modifica articolul care l-a scapat de arest pe senatorul PSD. Este vorba despre articolul 173 din regulamentul Senatului, cel care s-a aplicat la numararea voturilor in cazul cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, in locul prevederilor Constitutiei.

Seful CCR Augustin Zegrean, respins pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a UE

Intr-o decizie luata in urma cu sapte ani, Curtea Constitutionala a decis ca incuviintarea cererilor DNA in ce ii priveste pe parlamentari sa se adopte cu votul majoritatii deputatilor, respectiv senatorilor prezenti in sala, spre deosebire de articolul 173 din regulamentul senatorilor, care prevade ca cererile se pot aproba cu votul a jumatate plus unu din numarul total de senatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zegrea CCR Sova, #CCR Sova vot imunitate , #judecatori