Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea la CCR: Candidaturile, pe sub masa. Nu renunt la postul de judecator

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 13:22
6098 citiri
Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea la CCR: Candidaturile, pe sub masa. Nu renunt la postul de judecator
Foto: Arhiva B1 Tv

Senatorul Ruxandra Jipa, care si-a depus marti candidatura pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala si urmeaza sa fie audiata miercuri de Comisia juridica, a declarat ca "totul s-a facut pe sub masa" si ca a aflat de la televizor ca mai are o zi sa isi depuna candidatura.

"Faptul ca ieri am fost plimbata pe drumuri pentru documente arata ca totul s-a facut pe sub masa. Am aflat luni de la televizor ca marti e ultima zi de inscriere", a declarat miercuri Ruxandra Jipa.

Senatorul a mai spus ca pentru a-si depune candidatura nu mai este suficienta declaratia pe poprie raspundere ca nu a colaborat sau ca nu colaboreaza cu serviciile.

"Acum trebuie nu numai declaratia pe proprie raspundere, am fost la notar sa spun ca nu am fost nici ofiter, nici acoperit, nici informator", a aratat Jipa, amintitind ca a fost audiata de patru ori pentru acest post.

Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea sa fie judecator la CCR (Surse)

"Am fost audiata de patru ori din 2004, dar totdeauna sunt altii care trebuie sa fie asa. Am fost si judecator, am experienta, colegii mei ma cunosc. Data trecuta am renuntat eu, acum nu vreau sa renunt. Eu stiu ce CV am, am fost judecator, sunt conferentiar doctor in drept", a subliniat Ruxandra Jipa, cunoscuta pentru pozitiile sale in favoarea alesilor care au probleme cu legea.

Referitor la contracandidatul sau, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, Jipa a spus ca "se vede favorit". "Voia de doua zile sa fie singurul candidat, uite ca nu e asa. Vedeti ce e in PSD la ora asta, unii vor sa fie si asa si asa, si vicepresedinte al Senatului, si... ", a adaugat aceasta.

Comisia juridica a Senatului audiaza, miercuri, candidatii pentru postul de judecator la CCR - Ioan Chelaru, Ruxandra Jipa si judecatoarea Mona-Lisa Neagoe, sustinuta de PNL.

Curtea Constitutionala a trimis o scrisoare Senatului in a doua jumatate a lunii aprilie prin care solicita declansarea procedurii de numire a unui nou judecator, avand in vedere ca mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmeaza sa expire.

De asemenea, mandatul presedintelui CCR, Augustin Zegrean, si a judecatorului Tudorel Toader urmeaza sa expire, in locul lor urmand sa fie numiti judecatori de catre Presedintie si Camera Deputatilor.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia

Florentina Jipa este cea care l-a dat pe Sova cu mir pe incheieturile mainilor, pe frunte si pe cap inainte de primul vot privind arestarea preventiva a fostului ministru, incercand astfel, cu ajutorul divin, sa-si scape colegul de partid de judecata pamanteasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Jipa candidatura judecator CCR, #Jipa judecator CCR, #judecatori CCR , #judecatori