Simona Maya Teodoroiu, propusa de PSD la Curtea Constitutionala in locul lui Toni Grebla - surse

Luni, 09 Februarie 2015, ora 13:03
7291 citiri
Simona Maya Teodoroiu, propusa de PSD la Curtea Constitutionala in locul lui Toni Grebla - surse
Foto: SNSPA

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, va fi propusa de PSD la Curtea Constitutionala in locul lui Toni Grebla, au declarat pentru B1TV surse din randul participantilor la sedinta coalitiei de guvernamant care a avut loc luni dimineata la Parlament.

Propus de grupul PSD de la Senat in 2013, Toni Grebla a demisionat in data de 6 februarie, Senatul fiind cel care, potrivit legii, trebuie sa faca o noua nominalizare pentru locul ramas vacant.

Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta coalitiei majoritare, ca va fi propusa o persoana care nu este membru al Parlamentului, si si-a exprimat speranta ca va intruni si acceptul opozitiei.

Ponta: Vom vota pentru ridicarea imunitatilor. Dorim modernizarea legii sigurantei nationale

Numele Simonei Maya Teodoroiu (39 de ani) a mai fost vehiculat pentru Curtea Constitutionala si in decembrie 2013, dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO, dar pana la urma cel nominalizat a fost Toni Grebla.

Ulterior, Teodoroiu a ocupat functia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, iar apoi pe cea de secretar de stat in Ministerul Justitei.

Conform CV-ului postat pe siteul Ministerului Justitiei, Teodoroiu este specializata in drept civil si are ca domenii de interes dreptul mediului si dezvoltare durabila si afaceri europene.

Potrivit legii, judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului si profesor de drept constitutional, a comentat la postul B1TV faptul ca Teodoroiu "nu are nicio legatura cu dreptul constitutional".

"Niciunul de acolo (CCR, n.red.) nu a trecut macar pe langa un curs de drept constitutional", a mai declarat Gheorghe Iancu, precizand ca le-a citit CV-urile judecatorilor CCR.

Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat, luni, ca in partid s-a discutat despre locul vacant lasat de Toni Grebla si s-a decis ca la CCR trebuie sa fie persoane "care se bucura de credibilitate, care au o expertiza de necontestat si nu trebuie sa aiba nicio eticheta politica".

"Am decis sa identificam persoana potrivita care sa indeplineasca aceste criterii, sa nu fie membru de partid, sa fie reprezentant al elitelor (...) In cel mai scurt timp sper ca vom identifica aceasta persoana, o vom supune atentiei grupurilor parlamentare si Senatului cand procedura va solicita acest lucru", a mai declarat Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Maya Teodoroiu Curtea Constitutionala, #Grebla demisie CCR , #judecatori