CCR discuta pe 12 noiembrie sesizarea legii caselor nationalizate

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 16:36
1728 citiri
CCR discuta pe 12 noiembrie sesizarea legii caselor nationalizate

Contestatia privind modificarile aduse legii caselor nationalizate inregistrata, marti, va fi discutata de Curtea Constitutionala (CCR) in data de 12 noiembrie.

PD-L a contestat luni la Curtea Constitutionala modificarile aduse legii caselor nationalizate, la o zi dupa ce liberalii isi anuntasera si ei aceeasi intentie, insa isi dadusera un termen de doua zile pentru a-si finaliza demersul, potrivit Biroului de presa al CCR.

"PD-L a sesizat astazi (n.red. luni) Curtea Constitutionala cu privire la legea caselor nationalizate. Este o lege care realizeaza o noua nationalizare, este contrara textului Constitutiei, principiilor fundamentale ale statului de drept si contrara pozitiei PD-L ca partid de centru-dreapta. Proprietatea e garantata de lege. Este interzisa nationalizarea unor bunuri", a declarat luni liderul PD-L Emil Boc, la finalul sedintei conducerii partidului.

Si liberalii si-au anuntat duminica intentia de a contesta modificarile aduse legii caselor nationalizate la Curtea Constitutionala, iar luni, in timp ce democrat-liberalii faceau anuntul, vicepresedintele PNL Teodor Melescanu sustinea ca sesizarea va fi gata in doua zile.

"In legatura cu legea caselor nationalizate s-a decis ca grupul parlamentar PNL de la Camera Deputatilor sa depuna o plangere la CCR, care va fi in urmatoarele doua zile prezentata", a precizat Melescanu.

Emil Boc a declarat insa ca nu stia de intentia liberalilor. "Nu stiu de initiativa liberala, nu stiu nici care sunt argumentele lor. Argumentele noastre se fundamenteaza pe textul Constitutiei. Daca au sesizat sau vor sesiza si ei foarte bine. Curtea va avea de analizat mai multe argumente. Nu ne-am consultat cu liberalii pe marginea acestui subiect", a aratat liderul PD-L.

Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis miercurea trecuta Camera Deputatilor, for decizional, care a respins solicitarea de reexaminare a presedintelui referitoare la modificarea Legii 10/2001, demersul fiind considerat de seful statului o alta nationalizare.

Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei, daca respectiva proprietate a fost cumparata cu buna-credinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#contestatie, #discuta, #noiembrie, #lege, #casa nationalizata, #CCR , #stiri CCR