Cine e Bolcas: Obsesii cu maghiari, batjocorirea regelui, arestarea procurorilor

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 12:38
6964 citiri
Cine e Bolcas: Obsesii cu maghiari, batjocorirea regelui, arestarea procurorilor

Avocatul Lucian Bolcas, propus de PSD pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei si fost membru al partidului extremist PRM, are o lunga istorie de declaratii controversate, el remarcandu-se prin pozitiile anti-maghiari, mai ales anti-UDMR, pentru atacurile la adresa regelui Mihai, dar si pentru ca a cerut arestarea procurorului Doru Tulus.

Una dintre temele sale predilecte a fost, de-a lungul anilor, "dezmembrarea Romaniei", el acuzandu-i pe cei de la UDMR ca o urmaresc. Un bun exemplu sunt articolele scrise in 2005-2006 pentru Jurnalul National, virulent anti-maghiare.

"Am spus intotdeauna ca atat senatorul Gyorgy Frunda, cat si organizatia din care face parte nu reprezinta interesele tarii noastre. In pofida unor dizertatii ce se doreau savante, in care atentatele impotriva unitatii statului roman erau drapate in false viziuni asupra unitatii europene, am inteles ca o Europa unita nu inseamna o Romanie dezmembrata. Pe masa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, senatorul Romaniei Gyorgy Frunda a prezentat de fapt tocmai premisele dezmembrarii Romaniei", scria Bolcas intr-un editorial din 2005, in Jurnalul National.

Paradoxal, Frunda si Bolcas se gasesc acum de aceeasi parte a baricadei, primul fiind consilierul premierului Victor Ponta, al doilea membru in partidul condus de Ponta, PSD.

Un alt articol din acea perioada considera ca statutul minoritatilor duce la separatism etnic.

"Sustinatorii proiectului de lege al asa-zisului statut al minoritatilor vor sa ne separe. Ei vor sa ne separe in gradinite, in scoli, in facultati. Sa ne separe de mici copii. Sa creasca noi generatii in ideea separatismului etnic. Acesta este scopul proiectului", mai scria Bolcas tot in Jurnalul National.

El mergea mai departe, in alt articol, si spunea ca maghiarii vor sa-i faca pe romani musafiri in Romania.

"Sunt unii care, dominati de ura si rautate, de interese proprii mai mult sau mai putin vizibile, sunt gata sa pangareasca ceea ce inseamna o sarbatoare a bucuriei si sa-i injecteze otrava urii.

Asa a rasunat discursul viceprim-ministrului Guvernului Romaniei, Marko Bela, la adunarea festiva de la 15 martie de la Targu Secuiesc.

Erijandu-se - in numele secuilor si maghiarilor - in stapan al unor pamanturi, paduri si ogoare, ba chiar al pasarilor care canta in aceste paduri, domnul viceprim-ministru al Guvernului Romaniei uita ca toate acestea sunt sub suveranitatea statului national unitar roman. Indemnul sau la fructificarea stapanirii a fost un indemn absolut direct la desprinderea acestor teritorii romanesti din statalitatea noastra unitara. Orice urma de probitate istorica este abandonata. Pentru dl viceprim-ministru al Guvernului Romaniei istoria incepe cu ocuparea acestor teritorii de catre secui si maghiari, teritorii care, in consecinta, apartin numai ocupantilor.

(...) "Desigur, pe cei ce vin ca musafiri ii primim cu draga inima". Acum nu mai este o eroare de traducere sau interpretare. Vice- prim-ministrul Guvernului Romaniei pregateste ca romanii sa fie musafiri in propria lor tara", mai spunea Bolcas.

Pentru Regele Mihai, "Poporul" inseamna doar sa ia

In repetate randuri, Bolcas l-a atacat pe fostul suveran al Romaniei, Regele Mihai, pe care l-a acuzat ca e interesat doar de castelele si conacele pe care le vrea retrocedate.

"Mesajele sale publice catre popor, pe care le-am privit cu o melancolica ingaduinta, au fost insotite de mai mult sau mai putin oculte cereri de revendicare prin care solicita tot: case, terenuri, castele si conace, paduri, munti si vai intregi. Si atunci i-am vazut cealalta fata pe care acum o cred fiind cea adevarata. Poporul "lui", "Tara" lui nu sunt reprezentate decat de aceste castele, paduri si conace pe care vrea sa le acapareze. A renuntat acum, la varsta senectutii, la orice ambalaj protocolar, la orice discurs, pentru "binele poporului sau", si a spus direct cuvintele care i-au definit intreaga viata: "Vreau sa am" " scria Bolcas intr-un editorial din acelasi Jurnalul National, in martie 2006.

Tonul sau a fost si mai batjocoritor in alta declaratie, spunand ca Regele Mihai are dreptul doar la decoratia primita de la Stalin.

"Drepturile fostului rege Mihai se intind numai asupra decoratiei Victoria primita de la Stalin pentru capitularea sa neconditionata si a permis trupelor sovietice sa ne ocupe si asupra celor doua avioane primite cadou tot de la sovietici", declara Bolcas, potrivit Telegraf Online.

Nu aceeasi parere o impartasea Bolcas despre maresalul Ion Antonescu, om acuzat de crime grave si discriminare fata de evrei, rromi si alte categorii, dar pe care Bolcas il apara. In 2005, el protesta in revista Romania Mare, alaturi de alti lideri PRM, fata de indepartarea bustului lui Antonescu din curtea manastirii "Sfintii Imparati Constantin si Elena", in articolul intitulat "Maresalul Antonescu a fost ucis a doua oara".

Un alt paradox e acela ca Bolcas e sustinut acum si de PNL, un partid care isi proclama simpatii monarhiste, primul la acest capitol fiind chiar presedintele partidului, Crin Antonescu.

A cerut arestarea unui procuror

In 2007, pe cand era unul dintre fruntasii PRM, Lucian Bolcas a facut o declaratie socanta intr-un stat de drept, cerand arestarea procurorului Doru Tulus, unul dintre anchetatorii din cele mai grele dosare de coruptie ale ultimilor ani.

"Cererea domnului ministru al Justitiei privind demiterea si inlaturarea din magistratura a acestui individ, pe care nu pot sa il numesc procuror, nu este intemeiata. Omul acesta trebuie arestat imediat pentru gravele abuzuri impotriva drepturilor omului pe care le-a savarsit. Aceasta este singura solutie rezonabila in cazul Tulus", a spus Bolcas, potrivit Adevarul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bolcas judecator CCR, #Bolcas propus PSD Curtea Constitutionala , #stiri CCR