Geoana la CCR: Incercarea lui Boc e lipsita de temei

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:19
2430 citiri
Geoana la CCR: Incercarea lui Boc e lipsita de temei
Foto: Antena 3

Mircea Geoana, insotit de Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, si de senatorii Ecaterina Andronescu si Nicolae Robu, membri in comisia pentru invatamant, a ajuns la sediul CCR unde este analizata cererea premierului Emil Boc de solutionare a conflictului Guvern-Parlament pe Legea Educatiei.

"Vom arata faptul ca Legea Educatiei din Senat este aproape de finalizare. Aceasta incercare a prim ministrului este lipsita de temei. Nimeni nu poate sa inlocuiasca Parlamentul. Niciun Guvern, oricat de disperat este, nu are dreptul sa incalce acest principiu fundamental si nici pe cel al statului de drept", a spus Mircea Geoana, inainte de a intra la audieri.

Si primul-ministru Emil Boc s-a prezentat in fata judecatorilor Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) pentru a-si argumenta pozitia in sesizarea pe care a inaintat-o acestei institutii cu privire la Legea Educatiei.

"Vom prezenta argumentele cu privire la necesitarea asumarii. Parlamentul nu poate opri o precedura aflata in desfasurare, iar daca a existat un conflict juridic pe tema Legii Educatiei, acesta a fost solutionat. Acest blocaj institutional poate fi deblocat numai de CCR. Decizia acesteia este foarte clara: nu poate obliga Guvernul sa renunte la asumarea raspunderii", a spus premierul Emil Boc, inainte de a intra la sedinta Curtii Constitionale.

"Asumarea este in desfasurare, cred ca lucrurile sunt foarte clare, a avut loc sedinta comuna, s-a votat in sedinta comuna, a fost depusa o motiune de cenzura. In momentul de fata, suntem intr-o procedura a asumarii blocata de Parlament intr-un mod arbitrar", a declarat, la randul sau, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, prezenta si ea la sedinta CCR.

Boc si Geoana - adversari, joi, la CCR

Seful Executivului a scris luni CCR cerand solutionarea conflictului juridic generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura, subliniind ca acest demers este lipsit de justificare constitutionala, fiind o "obligatie" a Executivului.

Premierul evoca, in scrisoarea adresata judecatorilor Curtii Constitutionale, parcursul procedurii de angajare a raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei nationale, subliniind ca, desi presedintele Senatului a cerut Curtii "oprirea procedurii legislative de la Senat a proiectului Legii educatiei nationale si angajarea raspunderii de catre Guvern asupra acestui proiect", Parlamentul a stabilit totusi un calendar al asumarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Geoana Boc CCR, #CCR legea educatiei, #blocaj Palament , #stiri CCR