Judecatorul CCR Aspazia Cojocaru a primit si pensie si salariu

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 09:52
4020 citiri
Judecatorul CCR Aspazia Cojocaru a primit si pensie si salariu
Foto: CCR

Aspazia Cojocaru este cel de-al patrulea judecator de la Curtea Constitutionala (CCR) care primeste si pensie, si salariu, ceilalti trei in aceasta situatie fiind Ion Predescu, Nicolae Cochinescu si Acsinte Gaspar.

Potrivit unei declaratii de avere ce a fost postata pe site-ul CCR, Aspazia Cojocaru are venituri anuale din pensie de 49.000 de lei noi. Intr-o alta declaratie de avere datata iunie 2008, aceste venituri nu apar. Judecatorea mai obtine anual 72.000 de lei pentru prestatia la Curtea Constitutionala.

Ion Predescu, Nicolae Cochinescu si Acsinte Gaspar sunt ceilalti trei judecatori ai CCR care primesc si pensie, si salariu de la stat, potrivit ultimelor declaratii de avere postate pe site-ul CCR.

Astfel, in declaratia lui Ion Predescu, se arata ca acesta incaseaza "pensie legala". De altfel, judecatorul mentioneaza la capitolul "Cadouri si Servicii sau avantaje primite gratuit" ca nu a primit "nimic deosebit", ci doar "atentii obisnuite la diverse aniversari si sarbatori religioase".

Alt membru CCR care cumuleaza pensia cu salariul de la stat este Nicolae Cochinescu. incasand o pensie de 98.000 de lei, la care se adauga salariul de la CCR de 123.253 de lei.

Un alt judecator al Curtii Constitutionale care primeste pensie si salariu este Acsinte Gaspar. In declaratia de avere din 12 iunie 2008, Gaspar a declarat ca primeste o pensie de 103. 467 de lei, la care se adauga remuneratia de judecator la CCR in valoare de 106.302 lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la sedinta de bilant a CSM, ca sunt patru judecatori la CCR care primesc, in prezent, si pensie, si salariu de la stat.''Marea mea rugaminte este sa tratati lucrurile fara exceptie. Este, insa, prima reglementare care nu are un articol cu exceptii si a infuriat pe toata lumea. Cred ca OUG respecta Constitutia, aplicarea egala a legii pentru toti'', a continuat Basescu.

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta ce interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, CCR urmand sa judece aceasta sesizare saptamana viitoare.

Guvernul Boc a adoptat, la finele anului trecut, o Ordonanta de Urgenta potrivit careia nimeni nu mai poate beneficia simultan de pensie si salariu de la o institutie de stat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Aspazia Cojocaru, #pensii si salarii, #pensii de stat , #stiri CCR