Presedintele interimar al Senatului: Cerem CCR respingerea sesizarii PDL, e lipsita de fundament

Vineri, 07 Martie 2014, ora 10:19
1965 citiri
Presedintele interimar al Senatului: Cerem CCR respingerea sesizarii PDL, e lipsita de fundament
Foto: monitorulvn.ro

Biroul permanent al Senatului cere respingerea de catre Curtea Constitutionala a Romaniei a sesizarii PDL privind legalitatea investirii Guvernului Ponta 3, ca fiind "lipsita de temei legal".

Cristian Dumitrescu, noul presedinte interimar al Senatului, a declarat vineri ca Biroul permanent al Senatului a adoptat o hotarare cu 7 voturi pentru, prin care se cere CCR respingerea sesizarii PDL, aceasta fiind "lipsita de fundament si temei legal".

PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)

"Punctul nostru de vedere in ceea ce priveste aceasta sesizare este ca este lipsita de temei juridic, este lipsita de fundament. Punctul nostru de vedere e ca a fost respectata intru totul legalitatea acestei hotarari, si, pe cale de consecinta sa fie respinsa sesizarea PDL. A fost facuta o confuzie intre investitura si remaniere, investitura se face in alte conditii", a spus Cristian Dumitrescu.

Presedintele Senatului a spus ca noul program de guvernare al guvernului nu a fost primit, iar dupa primire, opozitia poate cere o motiune de cenzura, insa documentul pe care il va trimite executivul nu e cu adevarat un program, ci "o declaratie politica". "Conform Constitutiei, in orice moment guvernul poate sa vina in fata Parlamentului pentru o declaratie politica", a spus Dumitrescu.

PDL a contestat la CCR investirea noului Guvern Ponta 3, pentru ca acesta nu mai reprezinta USL, iar programul de guvernare a fost modificat indirect dupa incheierea protocolului cu maghiarii, care au venit cu solicitari suplimentare.

PDL va depune o sesizare la CCR impotriva Guvernului. Blaga: Avem deja semnaturile

Presedintele Traian Basescu a cerut si el o asumare a raspunderii Guvernului pe un program, altul decat cel USL, lucru pe care in cele din urma premierul Victor Ponta a fost de acord sa il faca, spunand insa ca e vorba de un program de actiune si ferindu-se sa il numeasca program de guvernare.

Presedintele Basescu a acceptat astfel sa semneze decretele de numire a noilor membri ai cabinetului Ponta, iar premierul Victor Ponta urmeaza sa mearga saptamana viitoare in Parlament cu noul program.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Senat Cristian Dumitrescu sesizare CCR, #Dumitrescu Senat CCR sesizare PDL, #CCR sesizare PDL guvern , #stiri CCR