Zegrean, despre prelungirea mandatului lui Basescu: Dam raspuns in scris, la anul

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 17:23
3433 citiri
Zegrean, despre prelungirea mandatului lui Basescu: Dam raspuns in scris, la anul
Foto: presidency.ro

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a afirmat, vineri, la Suceava, ca in ceea ce priveste posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa solicite prelungirea mandatului va fi dat raspuns in scris la anul, in timp ce judecatorul Petre Lazaroiu a apreciat ca seful statului mai si glumeste.

Patru judecatori ai CCR, intre care presedintele CCR Augustin Zegrean, au participat, vineri, la Universitatea din Suceava, la o conferinta cu studentii in stiinte juridice, iar unul dintre studenti i-a intrebat daca este posibila prelungirea mandatului presedintelui pentru lunile in care a fost suspendat din functie, in conditiile in care Constitutia nu are asemenea prevederi.

Judecatorul Petre Lazaroiu a raspuns ca presedintele Traian Basescu mai si glumeste si ca, daca va exista o asemenea exceptie, Curtea Constitutionala o va analiza.

"Si noi ne luam concediu, mai suntem bolnavi, dar nu putem sa pretindem sa ni se prelungeasca mandatul. Dar, dupa cum ati observat, presedintele mai si glumeste. Hai sa nu comentam acum. Daca va veni cu o astfel de exceptie, vom vedea. Deocamdata, nu", a spus Lazaroiu.

El a fost completat de presedintele CCR, Augustin Zegrean, care a spus: "Dam raspunsul in scris la anul".

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni, daca se teme de o noua suspendare, el raspunzand "Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi" si a amintit ca mandatul sau este de cinci ani, precizand ca s-ar putea sa ceara ca lunile in care a fost suspendat sa-i fie date inapoi.

Basescu a fost intrebat daca se teme de o noua suspendare. "Oameni buni, va spun ca si la prima, si la a doua: 'Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi'. Dar sa aiba grija ca s-ar putea sa imi aduc aminte ce scrie in Constitutie, ca mandatul presedintelui este de cinci ani.

Si deocamdata am cam avut vreo doua luni in care nu am avut serviciu, pe suspendarea din martie. N-as vrea sa ma pun in situatia, ca eu nu pot sa incalc Constitutia, sa le aduc aminte si lor, si Curtii Constitutionale ca mandatul presedintelui e de cinci ani. Sa nu faca vreun efort sa mi-l prelungeasca", a spus Traian Basescu.

El a tinut sa precizeze ca va cere cele doua luni cat a stat suspendat. "Voi cere sa imi dea lunile alea inapoi", a explicat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu CCR prelungire mandat, #Augustin Zegrean Basescu mandat, #Zegrean CCR mandat Basescu , #stiri CCR