Greva de la metrou a dat peste cap traficul in Bucuresti (Video)

Marti, 01 Iunie 2010, ora 12:30
6112 citiri
Greva de la metrou a dat peste cap traficul in Bucuresti (Video)

Angajatii Metrorex au intrat in greva de solidaritate, iar metroul nu a circulat, marti, pana la ora 12.00.

Bucurestenii au putut conta doar pe vehiculele Regiei Autonome de Transport Bucuresti. Toti angajatii au iesit pe traseu, cu toate ca o parte dintre ei anuntasera greva de solidaritate.

Vezi cum a afectat greva de la metrou circulatia in Bucuresti

11:55 Statiile de metrou au fost deschise.

11:10 Pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti s-au format coloane de autovehicule la intrarea in Bucuresti, anunta Centrul Info Trafic al Politiei Romane.

09:49 "Am avut un trafic mai aglomerat, ca efect al ploii si al faptului ca multi conducatori au iesit cu mainile in trafic. Cele mai aglomerate zone le-am avut pe Nicolae Balcescu si Magheru, pe Soseaua Virturii, Soseaua Mihai Bravu si Stefan cel Mare pe sensul catre Calea Victoriei. Intersectii blocate nu am avut. Am avut si avem agenti la dirijarea traficului", a declarat Florin Stefanescu, agent sef principal Info Trafic.

09:30 Traficul este blocat in unele zone din Capitala, printre care Unirii, Lujerului, Pipera, Titan, Razoare, Mihai Bravu, Podul Grant si Tunari. Potrivit estimarilor, marti dimineata pe strazile din Bucuresti se aflau aproximativ 800.000 de autovehicole.

08:45 - "Cu dorinta si a lor (n.red. liderii sindicali) si a noastra de a nu bloca Bucurestiului si de a le crea oamenilor posibilitatea de a ajunge la serviciu. E putina inghesuiala. E mai bine de cat m-am asteptat", a declarat Sorin Oprescu.

Greva la metrou - Oprescu spune ca in Bucuresti se circula bine

08:15 - Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca aproximativ 300.000 de calatori sunt afectati marti de greva de solidaritate de la metrou.

07:45 - Toti sindicalistii din RATB, care anuntasera greva de solidaritate cu bugetarii, au renuntat la protest. Ei anuntasera initial ca mai multe tramvaie si troleibuze vor ramane pana la pranz in depouri.

07:00 - Si tramvaielele liniilor 56, 5, 8 si 44 au iesit pe traseu.

06:30 - Tramvaiele 19 si 40 circula, desi se anuntase ca acestea nu vor iesi pe traseu. Cele doua tramvaie circula pe ruta Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor.

Greva la metrou se scurteaza, intre 04.00 - 12.00

Angajatii de la metrou au intrat marti, 1 iunie, in greva de solidaritate intre orele 04.00-12.00, si nu intre 04.00-16.00, asa cum au anuntat initial, a declarat presedintele USLM, Ion Radoi.

"La solicitarea celor care organizeaza in Piata Constitutiei un spectacol dedicat zilei de 1 iunie, am luat decizia sa micsoram intervalul orar de marti in care vom fi in greva de solidaritate", a precizat Radoi.

Initial, la sfarsitul saptamanii trecute, Metrorex a anuntat ca metroul nu va circula pe 1 iunie intre orele 4:00 si 16:00, iar dupa ora 16:00 se va asigura o treime din transport.

Linii RATB suplimentate marti - vezi zonele cu probleme

Greva la Metrorex si RATB pe 1 iunie (Video)

In schimb mijloacele RATB vor circula marti pe toate liniile. "Toate troleibuzele si autobuzele vor circula marti, iar acolo unde o parte din tramvaie nu circula, vom suplimenta liniile de autobuz", a declarat, pentru Ziare.com, Mihai Vladarau, purtatorul de cuvant al RATB.

"Vor fi infiintate linii naveta de autobuze, pentru a asigura transportul de calatori si pe traseul tramvaielor care nu vor circula marti", a adaugat reprezentantul regiei.

CFR a renuntat la greva

Nu doar angajatii RATB au renuntat la greva de solidaritate anuntat cu mare tam-tam, ci si cei ai CFR.

Sindicatele CFR nu vor intra in greva de solidaritate pe 1 iunie, deoarece nu au intrunit numarul necesar de semnaturi de la Regionale, a declarat vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

"La calea ferata nu se intra in greva de solidaritate. Nu s-au indeplinit conditiile legale, si anume strangerea de semnaturi necesare de la cele opt regionale. Daca in viitor vor fi emise acte normative care vor prevede diminuarea fondului de salarii la societatile feroviare la care Federatia Mecanicilor de Locomotiva are membrii, salariatii vor opri imediat lucrul.

CFR renunta la greva - trenurile circula normal pe 1 iunie

Feroviarii vor intra direct in greva generala in cazul in care li se vor reduce salariile cu 25%. Noi inca nu avem informatii ca reducerile salariale vor viza si angajatii CFR. Toate societatile feroviare si-au facut deja reforma, au inghetat salariile, au disponibilizat un numar mare de personal, nu li s-au mai acordat sporuri, prime sau tichete de masa", a mentionat vicepresedintele Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva metrou, #metrou RATB greva, #greva generala martie , #greva metrou