Cezar Preda acuza Opozitia ca fabuleaza si face "circ politicianist"

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 16:57
734 citiri
Cezar Preda acuza Opozitia ca fabuleaza si face "circ politicianist"

Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, deputatul PDL Cezar Preda, a atacat, miercuri, Opozitia, din cauza "circului politicianist", creat in jurul proiectului sau de modificare a legii securitatii nationale.

"Toata aceasta dezbatere in jurul initiativei legislative pe care am depus-o in Parlamentul Romaniei Opozitia a transformat-o intr-un circ politicianist. Nu imi sunt imputabile mie chestiunile care au intervenit in procedura legislativa de dezbatere a acestei initiative, cum ar fi lipsa de cvorum in comisiile sesizate in fond sau lipsa raportului comisiilor.

Nu imi este imputabila nici lipsa punctului de vedere al Guvernului asupra initiativei mele. Am primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ si Comisiei pentru Drepturile Omului. Aceasta initiativa este o propunere legislativa ca oricare alta si trebuie sa urmeze procedura legislativa obisnuita, aplicabila oricarui proiect de lege depus in Parlament", a spus Preda, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

Scandal in plenul Camerei: Deputatii s-au certat din cauza SRI

Reactia sa vine dupa ce sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata dupa ce Puterea nu a vrut sa introduca pe ordinea de zi proiectul lui Cezar Preda, iar Opozitia a acuzat ca se incearca trecerea tacita, fara dezbatere, a unei initiative extrem de importante pentru populatie.

"Resping orice acuzatii referitoare la punerea in pericol a drepturilor si libertatilor civile pe care le-ar putea aduce acest proiect, ele sunt fabulatii ale Opozitiei, care nici macar pana in ziua de astazi nu a citit ce propune initiativa mea legislativa. Resping de asemenea orice acuzatie referitoare la faptul ca nu doresc discutarea acestui proiect, dimpotriva, doresc o dezbatere foarte serioasa, corecta si la timp.

Puterea a cedat: Proiectul privind atributiile SRI, dezbatut in sedinta speciala

Sper ca acest lucru sa se intample la Senat. Acest proiect a fost depus din luna iunie si pana in octombrie niciun parlamentar nu a fost interesat sa-l ia in discutie, nu a avut loc nicio dezbatere, desi proiectul este afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, repet, din luna iunie, iar noul Cod de Procedura Penala este afisat pe site-uri din iulie 2010. Imi sustin initiativa legislativa cu toata responsabilitatea, iar, daca parcursul sau legislativ a fost afectat, motivele nu imi sunt imputabile", a conchis Preda.

Proiectul lui Cezar Preda, care, printre altele, prevede si extinderea atributiilor ofiterilor SRI, va fi discutat joi de deputati, in cadrul unei sedinte speciale.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Cezar Preda SRI, #SRI cercetare penala, #scandal Camera Deputatilor SRI, #Cezar Preda deputat PDL , #PDL