Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cezar Preda: Chestiunile politice impotriva Puterii sunt incheiate

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 12:56
4371 citiri
Cezar Preda: Chestiunile politice impotriva Puterii sunt incheiate

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat ca Opozitia nu mai are ce sa ceara Puterii acum, dupa ce toate chestiunile politice, de la comasarea alegerilor la sesiunea extraordinara a Parlamentului, nu mai sunt de actualitate.

"Nevoia populara se exprima in democratie intotdeauna si ea imbraca forme de protest care au ca si motivatie nevoile personale, constrangerile personale, cat si asteptari de schimbari de sistem. In ceea ce priveste nevoia populara, e clar ca toti cetatenii Romaniei suntem intr-o stare de disconfort legata de criza. Si nu numai noi, toti cetatenii europeni.

In ceea ce priveste protestul politic, toate chestiunile politice invocate impotriva Puterii sunt incheiate - alegerile nu se mai comaseaza, asumari de raspundere nu se mai fac, in ceea ce priveste convocarea sesiunii extraordinare, s-a facut, dialogul cu societatea romaneasca a fost deblocat de Partidul Democrat Liberal si aceste consultari au loc. Toate cerintele politice au ramas fara fundament", a spus Cezar Preda pentru Ziare.com.

Intrebat despre faptul ca mai sunt si alte solicitari ale Opozitiei, precum alegerile anticipate sau demisia presedintelui Traian Basescu, Preda a spus ca acestea sunt "chestiuni pe care nu pot sa ni le ceara noua".

"In ceea ce priveste solicitarile care pot face obiectul coalitiei si Guvernului, ele au fost satisfacute si le-am enumerat. In ceea ce priveste demisia Guvernului, demisia presedintelui Romaniei, sunt chestiuni pe care nu pot sa ni le ceara noua. Noi avem un program de guvernare si ni-l vom duce la capat, presedintele Romaniei e ales de romani. Chestiunile legate de justificarea cerintelor Opozitiei, dupa parerea mea, sunt inchise.

Tot ce au cerut politic si s-a putut face s-a cerut. Care mai e subiectul, in afara de jos Basescu si jos Boc?", a adaugat deputatul democrat-liberal.

Opozitia a avut, de la declansarea protestelor de strada din Romania, in urma cu doua saptamani, o serie de solicitari politice la adresa Puterii, cele mai importante fiind demisia presedintelui Traian Basescu, a premierului Emil Boc, instalarea unui guvern de tehnocrati si organizarea de alegeri anticipate.

De partea cealalta, PDL a anuntat ca a deschis dialogul cu patronatele, sindicatele, societatea civila si Opozitia, a organizat o sesiune extraordinara a Parlamentului in care sa dezbata situatia politica actuala, iar premierul Emil Boc a anuntat demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaratii jignitoare la adresa protestatarilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cezar Preda Guvern, #Cezar Preda chestiuni politice , #PDL