Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cezar Preda: Crin Antonescu pune presiune pe institutiile statului

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 08:31
1766 citiri
Cezar Preda: Crin Antonescu pune presiune pe institutiile statului
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in calitate de presedinte al Comisiei SRI si de parlamentar, considera "inacceptabila si reprobabila" declaratia liderului PNL, Crin Antonescu, exprimata la finele saptamanii trecute la o reuniune a USL, prin care se incearca, potrivit democrat liberalului, sa se puna "presiune pe institutiile statului".

"Atentionarea pe care a vrut sa o transmita Crin Antonescu tuturor institutiilor statului indrituite sa aplice si sa respecte legea mi se pare, fara echivoc, o incercare de intimidare si de presiune asupra acestora. Niciodata un om politic, cu exceptia fostului presedinte Ion Iliescu la Satu Mare, pentru care platim si acum la CEDO acel blocaj al restituirii proprietatilor, nu s-a amestecat in mersul firesc al institutiilor statului", a spus Cezar Preda in conferinta de presa.

El considera ca presedintele PNL "isi arata prin aceasta neputinta de a gestiona politic si democratic pozitia sa politica si functia la care aspira".

"Imaginati-va ca un asemenea om aspira sa devina presedintele Romaniei. Daca acum atentioneaza si ameninta institutiile statului, ce ar face daca, Doamne fereste, ar ocupa asemenea functie", s-a intrebat Cezar Preda.

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a afirmat, la finele saptamanii trecute, la o reuniune a alesilor locali ai USL, ca angajatii din serviciile speciale, DNA, parchete, Garda Financiara si prefecturi trebuie sa-si faca datoria in mod corect si sa nu uite niciodata ca exista "viata si raspundere si dupa Traian Basescu".

"Mai am un mesaj si e foarte serios si el se indreapta catre oamenii care, constransi de imprejurari, servesc actuala Putere. Catre oamenii care lucreaza in serviciile speciale, in DNA, parchete, Justitie, Garda Financiara si alte organisme de control. Catre oamenii care lucreaza in Prefecturi, catre prefecti.

Mesajul meu este: domnilor va respectam, respectam pregatirea profesionala, munca voastra. Va cerem sa ne respectati si dumneavoastra. Sa va faceti datoria si sa nu uitati niciodata ca exista si dupa Basescu viata, ca exista si dupa Basescu lege, ca exista si dupa Basescu raspundere", a declarat atunci Crin Antonescu, la finalul discursului tinut la Sala Palatului, in fata a 5.000 de alesi locali din USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cezar Preda PDL, #atac Crin Antonescu PNL , #PDL