Cezar Preda, despre cearta din PD-L: Nu spui in strada ca te-ai certat cu nevasta

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 22:25
2541 citiri
Cezar Preda, despre cearta din PD-L: Nu spui in strada ca te-ai certat cu nevasta
Foto: Evenimentul Zilei

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a comentat, joi, tensiunile din partid, si i-a indemnat pe colegii sai care au nemultumiri sa vina sa discute in sedinte si sa se lamureasca, nu sa faca acuzatii in spatiul public, pentru ca aceste actiuni fac rau formatiunii.

Astfel, Preda a dat drept exemplu "omul simplu" care atunci cand are o problema in familie "nu iese in strada sa spuna ca s-a certat cu nevasta".

"Indiferent de ceea ce se simte la ora actuala din PD-L, stie toata lumea ca e mai greu sa gestionezi o victorie decat o infrangere, cred ca nu este momentul sa intram in agenda publica pe altceva decat pe guvernarea Romaniei. Si oamenii simpli stiu ca atunci cand au o problema in familie nu se duc in strada sa spuna ca s-au certat cu nevasta sau nu-i place cum gateste nevasta sau nu-i place ca (sic!) copilul a luat nu stiu ce nota.

Nu iese in strada, nu! Sta acolo si discuta. Poti sa iesi in strada, am mai iesit si eu, dar in momentul in care nu periclitezi printr-o pozitie o anumita situatie sensibila. Nu exista o situatie mai sensibila cum este acum a Partidului Democrat Liberal. PD-L e concentrat total pe guvernarea Romaniei intr-o perioada foarte grea, si nici eu, Cezar Preda, nu-mi permit, indiferent de ce as simti eu, sa le spun acum. Le mai discut cu colegii...", a declarat vicepresedintele democrat-liberal, joi, la Realitatea Fm.

Intotdeauna cand te scarpini iti faci bube

Referitor la acuzatiile liderului filialei PD-L Caras-Severin, potrivit carora partidul a fost acaparat de "cativa de la Bucuresti", Preda a spus ca ar fi fost de preferat ca aceste nemultumiri sa fie exprimate intr-un cadru organizat si ca nu-si explica de ce Sorin Frunzaverde a preferat sa o faca in spatiul public.

"Am participat la sedinta Biroului Permanent National acum zece zile, Sorin (Frunzaverde, n.red.) a fost acolo, dar nu l-am auzit acolo spunand aceste chestiuni. Ma gandesc ca poate a simtit lucrul asta dupa sedinta, pentru ca altfel cred ca daca le simtea si inainte le spunea acolo. Eu sunt un vicepresedite care in general spun rapid ce am de spus si as fi vrut ca toata lumea sa procedeze asa. E istorie si e exemplu viu ca intotdeauna cand te scarpini iti faci bube.

Daca lucrurile la aceasta ora sunt foarte grele si PD-L si presedintele Boc, care e si prim ministru, trebuie sa se aplece asupra guvernarii, va dati seama ca orice chestiune din asta in care vrei sa te pozitionezi, vrei sa spui ca lucrurile nu merg cum trebuie, mai ales in spatiul public, nu fac bine nici lui, nici noua, nici guvernarii. Dar daca asa simte Sorin Frunzaverde... asta este", a mai spus liderul PD-L.

Sunt colegi care cred ca daca vin cu descoperirea rotii, lumea o sa spuna ca se si pricep

Preda a adaugat ca, daca ar fi incercat, Frunzaverde ar fi putut discuta aceasta problema cu premierul Emil Boc, care i-ar raspunde la orice ora, insa exista posibilitatea sa se fi lasat influentat de noile voci din partid care cred ca "au descoperit roata".

"Sorin Frunzaverde este unul din oamenii de baza ai partidului, unul din artizanii doctrinei noastre si ai motiunii cu care Boc a castigat alegerile. Eu cred ca Sorin Frunzaverde la orice ora poate sa aiba o discutie cu premierul Emil Boc si poate sa rezolve anumite chestiuni si sa se lamureasca in anumite treburi.

Nu inteleg de ce a ales asa, poate a fost numai o chestiune de moment, sau pe fondul ca au mai fost cativa colegi care descoperisera America si spuneau ca trebuie sa ne numim Partidul Popular si sa nu mai fie democrat, ca trebuie sa nu mai fie trandafirul si sa fie marul sau para.

Dar unii cred ca ies in evidenta, si nu e cazul lui Sorin, ma refer la ceilalti, care cred ca daca vin cu descoperirea rotii acum lumea o sa zica (sic!) ca se si pricep si ca vor cu adevarat sa se implice. Eu cred ca un om politic nu e de ajuns sa spuna ceva, ci sa si faca ceva si sa gaseasca mijloace sa se si realizeze ceea ce spune", a precizat Preda, referindu-se la colegii sai, Sever Voinescu si Cristian Preda.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Cezar Preda tensiuni PDL, #Sorin Frunzaverde atac PDL, #sigla mar PDL, #Partidul Popular PDL, #Sever Voinescu Cristain Preda , #PDL