Cezar Preda: E inadmisibil ca nimeni nu raspunde pentru criza medicamentelor

Vineri, 02 Martie 2012, ora 22:04
1229 citiri
Cezar Preda: E inadmisibil ca nimeni nu raspunde pentru criza medicamentelor
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca "este inadmisibil" si "incredibil" ca nicio persoana nu a fost trasa la raspundere pentru criza medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

Liderul democrat-liberal a precizat ca "in orice stat civilizat" o astfel de criza a medicamentelor pentru bolnavii aflati in situatii dramatice se finaliza cu "decizii foarte ferme".

Preda a subliniat ca aceasta situatie este "impardonabila", iar cineva trebuie tras la raspundere.

"In sanatate cred ca nu era permisa o sincopa la nivelul asigurarii medicamentelor pentru bolnavii de cancer. Nimeni nu poate sa ofere o scuza. Nu are dreptul nimeni sa vina cu scuze, fie ca e ministru, seful Casei de Asigurari sau alt decident. Nicio tara serioasa nu accepta motivatii si scuze pentru ca orice situatie de acest gen este impardonabila. Este incredibila o asemenea situatie si este incredibil ca nimeni nu a fost tras la raspundere. Poate asa este la noi: indiferent ce se va intampla niciunul dintre decidentii pusi acolo pe scaune nu e vinovat. E o situatie inacceptabila sa ai in tara o asemenea perioada in care sa fie ceva grav si sa nu gasesti vinovatii", a spus liderul PDL Buzau, Cezar Preda.

Pe de alta parte, acesta l-a ironizat pe ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, in legatura cu recentele declaratii despre pretul oualor.

"Gaina sunt de acord ca e un organism viu si cred ca asta e o opinie generala in PDL, ca face oua, insa e strict necesar ca oamenii sa primeasca un parcurs clar a ceea ce inseamna evolutia preturilor, lasand la o parte metafore si jocurile de cuvinte. Romanul are nevoie de o explicatie mult mai serioasa in ce priveste necesarul de alimente ieftine sau ce inseamna evolutia preturilor in cosul zilnic. Are nevoie de repere clare. Trebuie sa stie ce se va intampla cu cheltuielile sale. Si asa e la un nivel aproape insuportabil. Nu trebuie sa ne mai jucam cu cuvintele si trebuie sa fim foarte aplicati, mesajul sa fie simplu si sa ajunga la fiecare om clar si fara echivoc", a declarat Cezar Preda.

Deputatul PDL a adaugat ca "trebuie sa mancam romaneste si chiar mai putine produse olandeze". "N-ati vazut, ieri, Olanda iar s-a opus aderarii la Schengen si mi se pare total incorect", a conchis deputatul PDL.

Ministrul Agriculturii considera ca majorarea pretului la oua este generata de situatia meteo si de probleme pe lantul de livrare din cauza noilor norme de ingrijire a pasarilor, dar spera ca pretul va scadea in urmatoarele saptamani, aratand ca gaina e "un organism viu" care face oua in continuare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cezar Preda criza morfina, #Cezar Preda medicamente , #PDL