Cezar Preda: MAI stabileste, cu pistoalele la brau, cine are drept de vot in Romania

Vineri, 10 August 2012, ora 15:34
1647 citiri
Cezar Preda: MAI stabileste, cu pistoalele la brau, cine are drept de vot in Romania

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, ca ordinul de convocare a Comisiei de recensamant arata ca MAI "trece la incheierea acestei lovituri de stat, stabilind cu pistoalele la brau cine are drept de vot in Romania si cat trebuie sa fie numarul celor care voteaza".

Liderul democrat-liberal a spus ca cei de la putere "se vor folosi de politisti pentru recensamant".

"Cand i-am acuzat pe Ponta si pe Antonescu de lovitura de stat, s-au grabit sa spuna ca lovitura de stat are ca principal vector fortele militare si ca in Romania nu era cazul de asa ceva. Iata, asa cum am anticipat, MAI trece la incheierea acestei lovituri de stat, stabilind cu pistoalele la brau cine are drept de vot in Romania si cat trebuie sa fie numarul de celor care voteaza", a precizat Cezar Preda.

Comisia pentru recensamant se reuneste saptamana viitoare la cererea ministrului Dusa (Video)

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a solicitat Institutului National de Statistica sa convoace in 14 august reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011.

Dusa, in calitate de Presedinte al Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 (CCRPL 2011) "a solicitat Institutului National de Statistica sa convoace reuniunea CCRPL 2011, pentru data de 14 august a.c., ora 09.00, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor", se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Potrivit legii, in cadrul Institutului National de Statistica functioneaza Secretariatul tehnic al Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, care efectueaza lucrarile de pregatire, organizare, prelucrare si publicare a datelor recensamantului, pe baza recomandarilor CCRPL.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor este compusa din reprezentanti ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011, a precizat MAI.

Institutul National de Statistica (INS) a transmis in 1 august Curtii Constitutionale ca rezultatele provizorii ale recensamantului din 2011 au fost publicate in 2 februarie 2012, iar cele definitive vor fi facute publice in semestrul al doilea al anului 2013 si ca rezultatele provizorii "nu permit dezagregarea pe grupe de varsta, implicit a populatiei in varsta de 18 ani si peste".

"In sistemul statisticii oficiale din Romania nu exista surse de date care sa permita stabilirea numarului cetatenilor romani cu drept de vot, in sensul legislatiei in vigoare, la data de 29 iulie 2012 sau la oricare alta data calendaristica", a aratat INS in raspunsul transmis Curtii Constitutionale.

CCRPL 2011 este organismul legal abilitat sa valideze rezultatele preliminare ale RPL si sa aprobe, spre difuzare, comunicatul de presa prin care acestea sunt facute publice.

Dusa a declarat, vineri, ca listele electorale si datele statistice de la recensamant nu au nicio legatura, documentele pe care se organizeaza orice scrutin fiind copii de pe listele electorale. Mircea Dusa a spus ca, in 14 august, Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 ar putea valida rezultatele preliminare ale recensamantului.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Cezar Preda comisie recensamant MAI, #comisie recensamant referendum, #MAI comisie recensamant, #Mircea Dusa reunire comisie recensamant , #PDL