Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Cezar Preda: Mare jurist Ponta, daca pentru el Constitutia e un mic impediment

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 11:40
2961 citiri
Cezar Preda: Mare jurist Ponta, daca pentru el Constitutia e un mic impediment
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Cezar Preda considera ca organizarea alegerilor in octombrie, propunere sustinuta public de Victor Ponta, este o tema falsa, iar faptul ca premierul trece cu usurinta peste "impedimentele" constitutionale spune multe despre calitatile sale de jurist.

Dupa ce saptamana trecuta Viorel Hrebenciuc a propus ca alegerile sa fie devansate cu o luna, printr-o "interpretare a Constitutiei", Victor Ponta a reluat ideea joi seara, la un post de televiziune, declarand ca, printr-un acord politic si cu consultarea Curtii Constitutionale, s-ar putea organiza alegerile in octombrie, desi "Constitutional este un mic impediment"

Hrebenciuc: Putem da OUG pentru alegeri in octombrie. Interpretam Constitutia!

Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie

"Inca o data a aratat ce mare jurist este, daca pentru el Constitutia e un mic impediment", a comentat deputatul PDL Cezar Preda pentru Ziare.com.

"Eu cred ca ar fi bine sa se concentreze pe guvernare. Vad ca acum ar vrea ca alegerile sa fie in doua tururi, ar vrea ca alegerile sa fie mai devreme... Sa se ocupe de guvernare, de tara asta, ca a promis oamenilor salarii mari, preturi mai mici, locuri de munca! Nu modificarea datei alegerilor asteapta oamenii", ne-a mai declarat Cezar Preda.

Intrebat ce parere are totusi despre o posibila demisie in bloc a tuturor parlamentarilor in urma unui acord politic, deputatul democrat-liberal a respins orice varianta.

"Nu exista asa ceva, aceasta este o agenda falsa. Domnul Ponta sa isi vada de guvernarea tarii, sa lase temele de genul suspendarea lui Baasescu sau data alegerilor. Sa se ocupe de tara, ca e prim-ministru al acestei tari!", a comentat acesta.

Premierul Victor Ponta a explicat joi seara ca incearca sa obtina un acord al tuturor fortelor politice pentru organizarea alegerilor cu o luna mai devreme.

"Eu cred ca ar trebui sa facem alegerile parlamentare undeva in luna octombrie. Constitutional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune ca trebuie in 20 de zile de la alegeri sa convocam noul Parlament, dar daca avem un acord politic si daca intrebam si Curtea Constitutionala, sa nu adoptam o hotarare care sa nu fie declarata neconstitutionala, cred ca este in interesul tuturor ca in luna octombrie cand, pana sa vina sarbatorile de iarna, pana sa vina zapada, ploaia, toate celelate, sa avem alegeri", a spus Ponta, la Realitatea TV.

Kelemen Hunor: Parlamentare in octombrie, doar cu respectarea Constitutiei

Cristian Preda: Ponta nu are nevoie de PDL pentru anticipate, ci de Basescu

El a precizat ca a discutat despre acest subiect atat cu cei din USL, cat si cu cei de la UDMR si UNPR, intentionand sa abordeze subiectul si cu reprezentantii PDL, dar dupa alegerile locale.

Pe de alta parte, Victor Ponta a declarat marti seara, la Prima TV, ca sistemul de vot uninominal in doua tururi de scrutin este mai corect si ar trebui aplicat la alegerile din 2016, in conditiile in care Parlamentul a votat recent legea Ponta-Antonescu, care prevede alegerea parlamentarilor intr-un singur tur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Cezar Preda Ponta Constitutie, #Cezar Preda Ponta premier, #Ponta alegeri octombrie , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Pentru PDL-sti constitutia nu a fost niciodata un impediment .