Cezar Preda si-a depus candidatura pentru sefia Consiliului Judetean Buzau

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 16:53
1000 citiri
Cezar Preda si-a depus candidatura pentru sefia Consiliului Judetean Buzau

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, si-a depus candidatura pentru sefia Consiliului Judetean Buzau, fiind pentru a doua oara cand candideaza pentru aceasta functie, prima data pierzand alegerile.

Cezar Preda a declarat, duminica, la depunerea candidaturii pentru sefia Consiliului Judetean ca, desi multi dintre primarii PDL au ales sa plece la PNL sau la PSD, nu a renuntat niciun moment la intentia de a intra in lupta electorala.

"Foarte multa lume, dupa predarea stafetei Guvernului catre domnul Ponta, a considerat ca PDL intra intr-o faza si mai acuta de organizare. Va asigur ca mi-am depus candidatura pentru a castiga. Indiferent de sfortarile din ultimele zile, de a racola toti primarii PDL, nu s-a reusit. Avem o organizatie puternica", a declarat Cezar Preda.

Deputatul de Buzau a adaugat ca in judet PDL mare are doar noua primari, din cei 23 alesi in 2008 din partea acestui partid.

"Acum mai avem noua primari. Nu cred ca vor mai fi primari pentru ca s-a definitivat lista. Au facut bine ca au ramas, au fost presati si ieri si azi-noapte si alaltaieri sa plece, sa se duca ba la PNL, ba la PSD. Acesti contracandidati isi doresc sa ia cat mai multe administratii, ca asa cred ei ca vor obtine functiile, insa sansele PDL sunt aceleasi pentru ca partidul merge cu Preda. E bine sa se concentreze pe ce au ca obiective de campanie si mai putin pe racolarea primarilor. Ei au considerat ca luandu-mi primarii imi vor lua mainile si picioarele, dar trebuie sa-mi ia creierul, insa asta nu se vinde", a mai spus Cezar Preda.

Pana acum, pentru sefia Consiliului Judetean Buzau si-a mai depus candidatura, ca independent, actalul presedinte Victor Mocanu, sustinut de organizatia judeteana a PSD Buzau, cel mai probabil luni urmand sa-si depuna candidatura si candidatul USL la Consiliul Judetean, senatorul PNL Cristi Bigiu.

Cezar Preda are 53 de ani si este presedinte al organizatiei judetene a PDL de mai multi ani, fiind si deputat din anul 2004. Intre anii 1990 si 1991, Preda a fost viceprimar al municipiului Buzau, iar in 2004 a candidat pentru postul de primar al orasului, pierzand in fata actualului edil Constantin Boscodeala. In 2008, liderul democrat-liberal a candidat pentru sefia Consiliului Judetean Buzau, insa pierdut alegerile in fata lui Victor Mocanu, actualul presedinte al institutiei.

Din 2009 si pana in prezent, Cezar Preda este presedintele Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, dar si presedinte al comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea pachetului de legi privind securitatea nationala. De asemenea, intre 2004 si 2007 a fost membru al Comisiei pentru politica externa, iar intre 2007 si 2008 a fost presedinte al Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SIE.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cezar Preda CJ Buzau, #Cezar Preda Consiliu Judetean , #PDL