Cezar Preda spune ca arestarea lui Solomon afecteaza imaginea PD-L

Joi, 04 Martie 2010, ora 18:07
906 citiri
Cezar Preda spune ca arestarea lui Solomon afecteaza imaginea PD-L
Foto: Gandul

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda spune ca orice acuzatie de corptie ce vizeaza un democrat-liberal afecteaza mult imaginea partidului in fata opiniei publice, insa subliniaza ca PD-L va lasa instantele sa-si faca treaba si nu va contesta niciodata o decizie judecatoreasca, asa cum fac membrii altor partide.

"Bineinteles ca au un impact asupra imaginii partidului nostru (aretsarile, n.red). As fi pur si simplu necredibil sa spun ca orice asemenea chestiune nu ne afecteaza mai ales ca noi de ani de zile am clamat coruptia care exista si a fost generalizata la un moment dat de sistemul pe care l-a promovat PSD.

Antonie Solomon, arestat pentru 29 de zile

Acum as vrea sa mai vedem si chestiunea legata de cum se comporta PD-L, de la varful partidului, la presedintele partidului pana la orice lider al partidului nimeni nu a incercat sa se solidarizeze impotriva unei decizii a justitiei si a face in asa fel incat sa considere ca actul justitiei are vreo conotatie politica.

Asta ne deosebeste pe noi de ceilalti colegi politici. Pana la urma, niciodata nu ati auzit la PD-L ca acuza DNA-ul sau Parchetul General ca face aceste lucruri instrumentand politic. Dar ca plan al imaginii partidului, recunosc sincer ca ne afecteaza foarte foarte mult", a spus Cezar Preda, la Realitatea Fm.

Manifestatiile angajatilor lui Solomon nu au legatura cu PD-L

Liderul PD-L a tinut sa precizeze ca manifestatiile de sustinere organizate de angajatii Primariei Craiova nu au nicio legatura cu democrat-liberalii.

"Solidaritatea este o chestiune pe care nu o poti, pana la urma, controla, in sensul de a opri manifestarea sentimentelor unor oameni. O face fiecare pe raspunderea sa, nu exista o legatura intre solidaritaea cetatenilor municipiului Craiova si PD-L. Este pur si simplu o manifestare libera a unor cetateni.

Rugaciuni, afise si spectacole artistice, pentru sustinerea lui Solomon

Popularitatea lui Solomon vine din voturile pe care le-au luat. Un sef poate sa fie autoritar, un sef placut, poate sa fie un sef dur, asta tine foarte mult de stilul de lucru al sefului institutiei. Presupun ca domnul Solomon, in relatiile cu subordonatii, a avut un comportament care i-a atrs multa simpatie", a explicat Preda.

Viitorul lui Solomon in PD-L, discutat saptamana viitoare

Liderul democrat-liberal a mai spus ca o eventuala decizie in privinta viitorului lui Antonie Solomon in PD-L va fi luata saptamana viitoare, poate chiar luni.

"Lucrurile sunt, pe de-o parte, simple, pe de-o parte mai putin simple. In ceea ce priveste simplitatea unei decizii, un Birou Permanent, in functie de datele juridice pe care le are, poate sa ia o decizie si cred ca luni va fi analizata in Biroul Politic National.

Cezar Preda: Solomon ar trebui sa se suspende din PD-L

Noi suntem un partid patit. Noi am mai avut probleme de modul in care un ales al nostru a stat in fata justitiei, este cazul primarului de Ramnicu Valcea. Noi atunci am luat o decizie de a il exclude din partid, bazandu-ne pe doua hotarari ale instantelor, care ii dadeau castig de cauza si la a treia instanta aceasta a considerat ca domnia sa a savarsit infractiunile, si ca trebuie sa plateacsa, punandu-ne pe noi intr-o situatie destul de proasta.

Acum trebuie sa fim foarte atenti pentru ca exista la ora actuala o prezumtie de nevinovatie si va trebui sa vedem exact cum trebuie sa procedam. Dar la ora actuala e o decizie politica ce pana la urma preteaza sau permite continuarea activitatii politice a unui om care este sub incidenta unei acuzatii, dar clameaza prezumtia de nevinovatie", a mai spus Cezar Preda.

Acesta a explicat de ce partidele nu au incluse in statut prevederi prin care un membru care este cercetat de institutiile statului fie sa se autosuspende, fie sa fie suspendat.

"As vrea sa va informez ca nu exista in statutul PD-L si cred ca in niciun partid aceasta institutie a suspendarii sau a autosuspendarii, desi s-ar putea sa fie introdusa pe viitor. De ce in statutele partidelor nu apare institutia suspendarii la prima acuzatie de incalcare a legii? Nu exista pentru ca acest instrument pana la urma poate, intr-o faza incipienta, sa blocheze definitiv activitatea politica a unui cetatean.

Averea lui Antonie Solomon, controlata de ANI

Ganditi-va ca este un an in care urmeaza alegeri. Am o ancheta care incpe si acest om este supus unei anchete judiciare. Automat, daca prevedeam in stat suspenadrea in conditiile la care la prima investigatie de acest gen, membrul meu trebuie sa se suspende sau sa fie suspendat si atunci acesta nu mai are niciu drept de a candida pentru ca nu mai este membru al acelui partid.

Si daca peste o perioada de 4-5 luni, dupa ce trec alegerile, se dovedeste ca omul a fost nevinovat, tu i-ai blocat o cariera politica numai in baza unei cercetari care nu era finalizata cu o hotarare definitiva si revocabila", a explicat Cezar Preda.

Antonie Solomon, primarul Craiovei, a primit miercuri mandat de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

La iesirea din Tribunalul Pitesti, Antonie Solomon nu facut comentarii, dar a declarat ca nu se astepta la aceasta decizie si ca nu exista nicio proba impotriva sa.

Solomon a primit mita 50.000 de euro de la un actionar al PIC SA

Edilul Craiovei Antonie Solomon a fost retinut marti la Inspectoratul de Politie al Judetului Arges, fiind cercetat de procurorii DNA pentru modul in care primaria a eliberat autorizatia de constructie pentru un centru comercial al firmei PIC, apartinand lui Cornel Penescu. Se banuieste ca primarul sau alta persoana din primarie ar fi primit bani pentru aceasta autorizatie.

A.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cezar Preda Antonie Solomon, #Antonie Solomon arestat mita, #Solomon suspenadre PDL , #PDL