Proiectul de lege privind modificarile la legea sigurantei nationale, adoptat tacit

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 11:12
1593 citiri
Proiectul de lege privind modificarile la legea sigurantei nationale, adoptat tacit
Foto: Arhiva

Deputatii nu au reusit nici joi sa dezbata, in plen, proiectul lui Cezar Preda de modificare a unor acte normative privitoare la securitatea nationala. Proiectul nu a fost dezbatut din lipsa de cvorum, constatandu-se ca initiativa a fost adoptata tacit de acest for.

La inceputul sedintei, presedintele de sedinta Roberta Anastase a constatat ca nu este cvorum, in sala fiind prezenti doar 91 de deputatii, 249 lipsind de la dezbateri.

Ca urmare a constatarii presedintelui Camerei, liberalul George Scutaru a cerut apel nominal pentru a reverifica cvorumul, precizand de asemenea ca ar fi necesar sa fie dezbatut proiectul lui Preda chiar si in absenta initiatorului. Dupa renumarare, s-a constatat, din nou, ca nu este cvorum, in sala fiind fiind prezenti 106 de deputati, cvorumul necesar de sedinta fiind de 166 de deputati.

Ulterior, Calin Popescu Tariceanu (PNL) a atras atentia ca era obligatia Puterii de a intruni cvoumului si nu a Opozitiei, afirmand ca aceasta initiativa, daca va fi adoptata, va ingradi drepturile si libertatile oamenilor.

La randul lui, Bogdan Niculescu Duvaz (PSD) a atras atentia ca PDL s-a folosit de o "manevra" ca acest proiect sa fie adoptat tacit. La randul lui, Mircea Toader (PDL) a transmis celor din Opozitie ca este si vina lor ca initiativa a fost adoptata tacit pentru ca puteau sa "solicite in regim de urgenta termene", subliniind ca la Senat va fi o dezbatere mai serioasa pe acest subiect.

Propunerea legislativa a lui Cezar Preda de modificare a mai multor acte normative din domeniul securitatii nationale a fost subiect de dispute aprinse intre putere si opozitie, miercuri, in plenul Camerei.

Proiectul a fost blocat saptamani intregi la comisiile de la Camera Deputatilor dupa ce democrat-liberalul a propus, printre altele, ca ofiteri anume desemnati ai SRI sa poata fi "numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale".

In conditiile in care nici miercuri, nici joi proiectul lui Cezar Preda nu a putut fi dezbatut in plenul Camerei, se considera adoptat tacit de acet for pentru ca termenul de adoptare tacita este 3 noiembrie. Proiectul urmeaza sa fie trimis Senatului in calitate de Camera decizionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cezar Preda proiect deputati, #deputati dezbat poiect Presa, #lipsa cvorum Cezar Preda , #PDL