PDL depune plangere penala impotriva SGG si directorului Monitorului Oficial (Video)

Marti, 10 Iulie 2012, ora 15:20
3783 citiri
PDL depune plangere penala impotriva SGG si directorului Monitorului Oficial (Video)
Foto: Antena3

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca partidul din care face parte va face o plangere penala impotriva secretarului general al Guvernului si directorului Monitorului Oficial, denuntand nepublicarea hotararilor CCR in MO.

"Nici la aceaasta ora, hotararea CCR privind neconstitutionalitatea legii care ii restrange abuziv drepturile nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Am avertizat Guvernul Ponta, care a confiscat Monitorul Oficial. (...) PDL va depunde o plangere penala impotriva secretarului general al Guvernului Ponta si a directorului Monitorului Oficial", a afirmat Cezar Preda, marti, intr-o conferinta de presa.

Democrat-liberalii contesta faptul ca decizia CCR, prin care legea privind restrangerea dreptului Curtii de a controla hotararile Parlamentului a fost declarata neconstitutionala, nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

CCR: Referendumul pentru demiterea lui Basescu e valabil doar cu prezenta la vot peste 50%

Liderul democrat-liberal a precizat ca PDL va face conferinte de presa "din ora in ora" pentru ca premierul Victor Ponta si USL nu publica in Monitorul Oficial hotararile Curtii Constitutionale, adaugand ca PDL va respecta si ultima decizie a PDL, potrivit careia modificarile aduse la Legea referendumului sunt constitutionale.

"Aceasta decizie a stabilit ca presedintele Romaniei sa fie demis numai cu prezenta la vot a 50 la suta plus unu din numarul alegatorilor", a spus Cezar Preda, completand ca proiectul de lege initiati de USL "ar fi permis demiterea cu doar trei voturi a presedintelui Romaniei, un presedinte ales cu peste cinci milioane de voturi".

"In acest fel, presedintele Romaniei putea fi demis mult mai usor decat un primar de localite mica din Romania", a completat prim-vicepresedintele PDL, acuzand inca o data "planurile USL care ne arata ca asistam la o tentativa de lovitura de stat".

Cezar Preda a afirmat, referitor la preluarea mandatului de presedinte interimar de catre Crin Antonescu, ca acesta nu este indreptatit sa mearga la Palatul Cotroceni, "atat timp cat fotoliul de presedinte al Senatului este impiedicat de USL sa isi exercite drepturile", facand referire la Vasile Blaga.

Nu in ultimul rand, Cezar Preda a spus ca Vasile Blaga si Roberta Anastase vor trimite Curtii Constitutionale intampinarea pentru a le fi judecate pozitiile pe care le-au avut.

"Nu cred ca acest Guvern, aceasta coalitie isi poate permite sa minta Romania si Europa mai departe si sa se prevaleze ca nu poate sa publice in Monitorul Oficial in continuare. Este posibil sa ne asteptam la orice artificiu si la orice smecherie de acest gen al USL, dar deja smecheria nu a mai fost inghitita nici de romani, nici de responsabilii europeni", a conchis prim-vicepresedintele PDL.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#PDL plangere penala Monitorul Oficial, #PDL plangere penala Guvern, #PDL acuzatii USL, #PDL decizii CCR , #PDL