PDL ii cere lui Ponta sa il demita pe Fenechiu

Luni, 04 Februarie 2013, ora 14:13
1949 citiri
PDL ii cere lui Ponta sa il demita pe Fenechiu
Foto: Arhiva

Partidul democrat-liberal ii cere premierului Victor Ponta, prin vocea vicepresedintelui Cezar Preda, sa il demita din Guvern pe ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"In ceea ce priveste MCV, PDL va solicita in Birourile Permanente ale Camerelor organizarea unei sedinte comune a Parlamentului dedicate raportului MCV si ii solicitam premierului Ponta sa il demita pe ministrul Fenechiu, trimis in judecata pentru fapte asociate coruptiei.

Este o cerere fara echivoc pentru ca iata si astazi (luni - n.red.) seful Comisiei Europene a atras atentia asupra a ceea ce inseamna coruptia la nivelul Guvernului si integritatea ministrilor care trebuie sa fie mai presus de orice", a spus prim vicepresedintele PDL in cadrul unei conferinte de presa de la finalul sedintei BPN.

Basescu, apel catre Ponta sa-i scoata din Guvern pe ministrii cu probleme. "Nu sunt unicat"

Presedintele Traia Basescu i-a cerut premierul Ponta, la patru zile dupa publicarea raportului MCV, sa-i scoata din Guvern pe ministrii care au probleme cu justitia si la care raportul face referire.

"Nu sunt comentator sau parerolog, nu comentez ce a spus premierul. Atat timp cat sunt numiti, UE spune din 22 de milioane nu aveti unul care sa nu aiba probleme in instante. UE spune 'fratilor, cand aveti ministri suspectati de ce trebuie sa ramana in Cabinet, sunt unicat?' Daca as fi putut legal sa impiedic desemnarea, as fi facut-o. Apelul este catre premier", a explicat Basescu.

Anterior, premierul Ponta a spus ca nu renunta la ministrii la care se face referire in raportul pe justitie al Comisiei Europene, atata timp cat nu exista o decizie definitiva a unei instante impotriva acestora.

"Nu, nici vorba (nu renunt - n.red.), pentru ca in raport se vorbeste in mod gresit de fapte de coruptie. Or, niciunul nu e acuzat de fapte de coruptie, niciunul nu e acuzat de fapte, din momentul in care au devenit ministri si din moment ce i-am propus in Parlament si presedintele le-a semnat decretele, sa vin acum sa spun ca acum am aflat sau acum mi-am dat seama ca nu-i bun Fenechiu sau Dragnea mi se pare, totusi, un gest neserios", a afirmat Victor Ponta, la Realitatea TV, intrebat daca se gandeste sa renunte la cei vizati in raport.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PDL Ponta demite Fenechiu, #FEnechiu vizat raport MCV , #PDL