Preda: Nastase are tupeu, dar nu si curaj sa merga in instanta

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 17:23
1620 citiri
Preda: Nastase are tupeu, dar nu si curaj sa merga in instanta

Cezar Preda cere, intr-o scrisoare deschisa, reluarea votului asupra avizului de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase si reactioneaza la decizia acestuia de a-l da in judecata.

"Va anunt pe aceasta cale ca imi mentin afirmatiile care reprezinta o pozitie politica si sustin vehement ca dosarul dumneavoastra nu este unul politic, asa cum pretindeti", se arata in scrisoarea deschisa, remisa de Cezar Preda lui Adrian Nastase, informeaza NewsIn.

Democrat-liberalul recunoaste ca a primit, pe adresa Partidului Democrat Liberal, citatia la procesul pe care i l-a intentat Adrian Nastase, si ca a a discutat telefonic cu acesta.

Preda sustine in scrisoarea deschisa ca nu poate da verdicte de vinovatie si ca afirmatiile sale se bazeaza pe relatari publice.

Adrian Nastase, cel mai corupt politician roman

"Pentru prima data ati fost etichetat drept "cel mai corupt politician" de catre opinia publica din Romania. Eu nu pot da verdicte de vinovatie, nu pot cataloga ca fiind corupt un om care nu fost judecat inca si nu am facut decat sa tin cont de toate sondajele din perioada 2004, si imediat dupa, in care figurati pe primul loc la acest capitol(n.r. - coruptie)", motiveaza Cezar Preda.

Cezar Preda afirma ca isi mentine si solicitarea ca Nastase sa-si prezinte demisia din Parlament, pentru a se prezenta la tribunal.

"Apararea se face in fata judecatorilor, nu pe bloguri sau in conferinte de presa, iar leul pe care il cereti ca daune morale nu va va spala imaginea in ochii opiniei publice", spune Preda in document.

Vicepresedintele PD-L remarca, de asemenea, "tupeul" lui Adrian Nastase de a se prezenta in instanta in calitate de reclamant si afirma ca asteapta cu interes ziua in care social-democratul "va avea curajul si demnitatea de a raspunde in fata magistratilor DNA si pentru acuzatiile din celebrele sale dosare".

"De altfel, PD-L va cere reluarea votului asupra avizului de incepere a urmaririi penale in cazul dumneavoastra", se mai arata in scrisoarea adresata lui Adrian Nastase.

Cezar Preda sustinea intr-o conferinta de presa din 14 august ca "Adrian Nastase nu are dosar politic, a pierdut alegerile din 2004 pentru ca imaginea sa publica se confunda cu imaginea celui mai corupt politician din Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Cezar Preda, #Adrian Nastase, #politician, #corupt, #Romania , #stiri Cezar Preda